Katar Emiri Beyaz Saray'a gitmeyecek

Katar Emiri Beyaz Saray'a gitmeyecek

Körfez'deki çözüm için Trump'ın Beyaz Saray'a çağırdığı Katar Emiri, daveti geri çevirdi.

ABD Başkanı Donald TrumpKörfez'deki krizin çözümü için Katar Emiri'ni Beyaz Saray'a davet etmişti.

TRUMP'IN DAVETİNİ REDDETTİ

AP'ye konuşan Katarlı bir diplomat, Al Thani'nin mevcut durum devam ederken ülkeden ayrılmayacağını, bu nedenle Beyaz Saray'a gitmeyeceğini söyledi.

Katar Emiri Beyaz Saray'a gitmeyecek

ABD- KATAR TELEFON GÖRÜŞMESİ

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad el Sani ile telefon görüşmesi gerçekleştiren ABD Başkanı Donald Trump, Katar krizinde arabulucu olma teklifinde bulunmuştu. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Başkan, gerekirse Beyaz Saray'da görüşme de dahil olmak üzere, taraflara farklılıklarını gidermek için arabuluculuk teklifinde bulundu"denilmişti.

Trump iki gün önce de Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile telefonda  görüşmüştü. İki liderin terör örgütlerinin finansmanının ve bölgedeki aşırılık  yanlısı ideolojilerin yaygınlaştırılmasının önlenmesiyle ilgili konuları ele  aldığı bildirilmişti.

TRUMP KATAR'I HEDEF GÖSTERDİ

Trump, Twitter hesabından dün yaptığı paylaşımda ise Katar'ı hedef  alarak, "Kral ve 50 ülke temsilcileriyle buluştuğum Suudi Arabistan ziyaretinin  faydalı olduğunu görmek memnuniyet verici. Aşırılığın finansmanına karşı katı bir  çizgiyi takip edeceklerini söylemişlerdi ve tüm göstergeler Katar'ı işaret  ediyordu. Belki de bu, terörizm dehşetinin sona erdirilmesinin başlangıcı  olacaktır." değerlendirmesinde bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.