Katil Füzelere Hayır- foto

Katil Füzelere Hayır- foto

NATO Zirvesi'nde nereye kurulacağı karara bağlanacak olan "NATO Füze Kalkanı"nın Türkiye'ye kurulmaması çağrısını içeren protesto eylemi düzenlendi.

NATO tarafından Türkiye'ye yerleştirilmek istenen "Füze Kalkanı Projesi" duyarlı vatandaşlar tarafından protesto edildi. Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) tarafından düzenlene ve çok sayıda vatandaşında katıldığı eylemde,projenin imzalanmaması istendi.

"NATO'nun Füze Kalkanı İslam Ümmetine Açılmış Bir Savaştır!" yazılı pankartın açıldığı eylemde "NATO'nun Hedefi: İran'a Saldırı, İsrail'e Kalkan!", "Emperyalist NATO'ya da Katil Füzelerine de Hayır!", "Türkiye NATO'nun Saldırı Rampası Olmasın!" yazılı dövizler taşındı.

NATO'nun, "savunma konsepti" bağlamında Türkiye'ye kurmak istediği füze kalkanının İran ve Suriye gibi Müslüman ülkeleri, ümmeti tehdit ettiğini belirten Güney Uzun'un, eylemi yapma amacını belirten konuşmasından sonra Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya bir açıklama yaptı. Kaya, eylemde yaptığı konuşmada Füze Kalkanının Türkiye'ye kurulması sürecini anlattıktan sonra, bu kalkanın açıkça Müslüman kardeşlerimize yönelik olduğuna dikkat çekti.

"Ya Kardeşlik Ya İşbirlikçilik"

Füze Kalkanı projesiyle son zamanlarda dış politikada farklı bir tutuma giden AK Parti Hükümetinin ve Dışişleri Bakanlığının sıkıştırılarak Batı merkezli eksen kaymasına uğrayıp uğramadığının test edilmek istendiğini belirten Rıdvan Kaya, hükümetin buna karşı sergileyeceği tutumu kardeşlik ya da işbirlikçilik olarak niteleyeceklerini söyledi.

"Projeyi Şartlı Kabul Anlamsızdır!"

Hükümetin projenin kabulü yönündeki dayatmalara karşı geliştirdiği şartlı destek politikasına da değinen Kaya, bunun için öne sürülen yazılı metin talebinin bir aldanmadan ibaret olduğunu vurguladı. Söz konusu İsrail'in güvenliği olunca emperyalistlerin yazılı sözleşmelere sadık kalmadıklarını hatırlatan Kaya, "Çünkü İsrail, emperyalizmin öz be öz çocuğudur. İsrail'e tehdit içeren herhangi bir bilginin kendi öz çocukları İsrail'e aktarılmamasını beklemek saflıktır." dedi.

"Emperyalistler Haçlı Ruhunu Diriltmeyi Amaçlıyorlar!"

Son olarak projenin stratejik anlamı üzerinde duran Rıdvan Kaya, emperyalizmin Ortadoğu ve Asya'da kendisine alternatif hiçbir gücü görmek istemediğini belirterek Füze Kalkanı projesinin de özünde bu "tehdit potansiyeli"ni savmanın bir aracı olarak kullanılmak istendiğini söyledi. Tehdidin merkezinde ise İslami hareketlerin ve çabaların olduğunun altını çizen Kaya, Türkiye hükümetinin dayatmaları kabul etmesi takdirde bunun hesabını veremeyeceğini ifade etti. Öteden beri "dört bir yanı düşmanla çevrili ülke" edebiyatıyla Türkiye halklarının yönetildiğine dikkat çeken Kaya, son zamanlarda hükümetin komşularıyla sorunsuz politikasının emperyalistler nezdinde rahatsızlık uyandırdığını vurgulayarak şunları söyledi: "Coğrafyamızı hedef aldığı aşikar olan bu proje karşısında hükümet iki tercihle yüz yüzedir. Yapacağı tercih işbirlikçilikten yana değil, kardeşlikten yana olmalıdır. Biz, topraklarımızın emperyalizmin rampası haline getirilmesine asla razı olmayacağız. Proje hükümet tarafından onaylansa bile bu karar bizim için geçerli olmayacaktır!"

"İran'a Düşman İsrail'e Kalkan Olmayacağız!"

Kaya'nın konuşmasının ardından Özgür-Der adına Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığına konuyla ilgili uyarı mektubu gönderildi. Mektup ayrıca basına hitaben Özgür-Der üyesi Zuhal Özyurt tarafından okundu.

"NATO'ya Kalkan Olmayacağız!", "Emperyalizmin Üssü Olmayacağız!", "İran'a Düşman İsrail'e Kalkan Olmayacağız!", "İslam Düşmanı NATO Kalkanı!", "İşbirlikçi İktidar İstemiyoruz!", "Katil NATO Ortadoğu'dan Defol!", "Emperyalizm Yenilecek İslami Direniş Kazanacak!" gibi sloganların atıldığı eylem, mektupların gönderilmesinin ardından sona erdi.

Etiketler :