Kaybeden İsrail mi Türkiye mi olacak?

Kaybeden İsrail mi Türkiye mi olacak?

İsrail'in eski Türkiye Büyükelçilerinden Alon Liel'den itiraf gibi açıklama...

İngiliz Financial Times gazetesi, İsrail'in eski Türkiye Büyükelçilerinden Alon Liel'in, "Türkiye-İsrail ilişkilerinin bozulması halinde, İsrail'in kaybedecek daha çok şeyi olduğunu" söylediğini yazdı.

Financial Times, bugünkü sayısında, İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon'un, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'a yakışıksız davranışını ve Türkiye-İsrail ilişkilerinde son dönemde yaşananları aktardı.

Haberde İsrailli eski diplomatlardan ve eski Ankara Büyükelçisi Alon Liel'in konuya ilişkin görüşlerine yer veren Financial Times, Liel'in şunları söylediğini kaydetti:

"İlişkilerin bozulması halinde İsrail'in kaybedecek daha çok şeyi var. Türkiye'nin bize olduğundan daha çok, bizim Türkiye'ye ihtiyacımız var. Orta Doğu'da tecrit edilmiş durumdayız ve Türkiye önde gelen bir aktör. Onların bölgede sadece bir ülkeyle, İsrail'le sorunları var, bizim ise etrafımızdaki 22 ülkeden 20'siyle."

Liel'in ayrıca, Ayalon'un Büyükelçi Çelikkol'a muamelesinin "İsrail diplomasisini gülünç gösterdiğini" ifade ettiği bildirildi.

Etiketler :