'Kayıp Türk gazeteciler kesin yaşıyor'

'Kayıp Türk gazeteciler kesin yaşıyor'

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, yaptığı açıklamada, Suriye'de kaybolan iki Türk gazetecinin kesin yaşadığını belirtti.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, yaptığı açıklamada, Suriye'ye belgesel çekmek için giden Gerçek Hayat dergisi Ortadoğu temsilcisi Adem Özköse ve kameraman Hamit Coşkun'un İdlip kenti yakınlarında kaybolduğunu hatırlattı.

Konuyla yakından ilgilendiklerini ifade eden Yıldırım, ''İdlip'e yakın bir bölgede gazetecilik görevlerini yaparken kaybolan Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un hayatta olduklarını ve sağlıklı olduklarını kesin olarak biliyoruz'' dedi.

Olaya ilişkin görüşmeleri bizzat kendisinin yürüttüğünü vurgulayan Yıldırım, ''Bu süreç umduğumuzdan daha uzun sürdüğü için üzgünüz. Gazeteci arkadaşlarımızındönüşlerini, ailelerininsabırla beklemelerini diliyorum'' diye konuştu.

Görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Yıldırım, konunun hassasiyetinden dolayı daha fazla bilgi vermenin doğru olmayacağını belirterek, ''gerektiği takdirde ilerleyen günlerde detayları açıklayabileceğini'' sözlerine ekledi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.