Kaynanası damadına böbreğini bağışladı

Kaynanası damadına böbreğini bağışladı

Damadının diyalizde yaşadığı sıkıntılara dayanamayan Hataylı kayınvalide Mekiye Tokgöz, bir böbreğini bağışlayarak genç adamın sağlığına kavuşmasına vesile oldu.

 

Damat-kaynana arasında yaşanan çekişmelerin tam tersi örnek bir olay Antalya'da yaşandı. 6 aydır böbrek bekleyen diyaliz mahkumu esnaf Ali Kozkıran (40) için aranan böbrek kayınvalidesi Mekiye Tokgöz'den (55) geldi. Kayınvalidenin böbreği Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonla damadına nakledildi.

Damadının diyalizde yaşadığı acılara dayanamadığı için böbreğini verdiğini belirten Mekiye Tokgöz, "Hastalandığı zaman çok üzüldüm. Sonra diyaliz günleri başladı. Diyalizde ne kadar acı çektiğini görünce dayanamadım. Toplumdakinin tam tersi olarak biz anne oğul gibiyiz. Üçü erkek 4 çocuğum var ama Ali de benim her zaman evladım gibi oldu. Sağlığına kavuşması beni çok mutlu etti." dedi.

Bugüne kadar kayınvalidesi ile her zaman anne oğul ilişkisi yaşadıklarını dile getiren Ali Kozkıran, yeniden sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. "Eşim bana böbreğini vermek istedi ancak yeni doğum yaptığı için veremedi." diyen Kozkıran sözlerini şöyle sürdürdü: "Hasta kişi, kimseden organ isteyemiyor. Kaynanam hiç talebimiz olmadan kendisi bağış yapmak istedi."

Operasyonu gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ise Ali Kozkıran'ın sağlık durumunun son derece iyi olduğunu belirtti. Kaynanaların organ bağışında bulunmasının sık yaşanır bir durum olmadığını kaydeden Dinçkan, Mekiye Tokgöz'ün örnek bir davranış sergilediğini ifade etti.


CİHAN

Etiketler :