Erdoğan'ı coşturan pankart

Erdoğan'ı coşturan pankart

Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara seslenen Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, nifak için pusuda bekleyenleri sevindirmeyeceklerini söyledi.

Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara seslenen Başbakan Erdoğan'a, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ve Kayseri Milletvekilleri eşlik etti.

Meydanda asılan pankart ise heycanla karşılandı. Pankartta şu ifadeler yer aldı:

Dört yabancı dil bilmesek de

Çatıya paraşütle inmesek de

Paralelden destek görmesek de

Evelallah İstiklal Marşı'nı ezbere biliriz!

Erdoğa'ın konuşmasından satır başları şöyle:

'AK Partili Cumhurbaşkanı seçtirmeyeceğiz dediler'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Bu önemli seçimde de Kayseri'yi yine finale bıraktık. Pazar günü sandığa gidiyoruz. Milletin adayını Cumhurbaşkanlığı'na taşıyoruz. Rabbim Türkiye için bir milat olan 10 Ağustos'u hayırlara vesile kılsın. 2007 yılındaki süreci siz çok yakından takip ettiniz. 11. Cumhurbaşkanını seçmek üzere hazırlıklarımıza başladık. Adayımızı açıkladık ve 'Cumhurbaşkanı adayımız kardeşim Abdullah Gül' dedik. Kayseri Milletvekilimizi, yol arkadaşımızı 11. Cumhurbaşkanı olmak üzere aday gösterdik. Geçmişte Cumhurbaşkanlığı süreçleri nasıl işlediyse aynısını yaptık. İşte o esnada demokrasiden, milli iradenin hazzetmeyenler devreye girdiler. Cumhuriyet tarihi boyunca yapmaya çalıştıklarını yaptılar. AK Partili Cumhurbaşkanı seçtirmeyeceğiz dediler. 367 garabetini ortaya çıkardılar. Demirel ve Sezer'in seçiminde olmayan şartları öne çıkardılar. Anayasa mahkemesi de 367 şartını bize dayattı. Vazgeçebilirdik, geri adım atabilirdik, uzlaşma adı altında dışarıdan dayatılacak sipariş adaylara boyun eğebilirdik. Ama bunu yapmadık. Biz milletin partisiyiz, bize milletten başka kimse istikamet çizemez dedik. Danıştaya saldırı yapıp gözdağı vermeye çalıştılar, hukuku çiğnediler öyleyse hodri meydan dedik. Millet yüzde 47 ile bizim arkamızda olduğunu gösterdi. 1938'den beri Türkiye için kriz sebebi olan, her seferinde tartışmalara yol açan Cumhurbaşkanlığı seçimini artık parlamentodan alalım millete verelim dedik. Bunun kararını çıkardık. Millet ne dedi, yüzde 69 oy oranı ile vekiller değil biz seçeceğiz dedi. Onu da engellemeye çalıştılar. Anayasa değişikliği dönemin Cumhurbaşkanı tarafından veto edildi. Ama halk oylamasını aşamadılar. Böylece bir dönemi kapattık 2007 yılında Cumhurbaşkanlığı makamını bir vesayet makamı olmaktan çıkardık. 7 yıl Sayın Abdullah Gül ile son derece başarılı bir dönem geçirdik. Bu süreci hazmedemeyenler devamlı nifak tohumları ektiler. Ülkemiz için yaptıklarımızdan dolayı hep fitne sokmaya çalıştılar. Bunlardan biri de Bahçeliydi. Sayın Cumhurbaşkanımızı çok seviyor. Onun için araya nasıl bir fitne atarım diye çalışıyor. Devlet Bahçeli, biz bu makamlara milletle geldik. Siz yüzde 13'te kaldınız. Zerre kadar yüz olsa 16 yıldır o koltukta oturuyorsun çeker gidersin, 'Ben bu işi başaramadım başkası gelsin' dersin. Ama bunu yapacak irade yok. Kılıçdaroğlu sen gidecek misin dedim 'hayır' onlar bu yola iktidara talip olmak için çıkmıyorlar. Onlar sadece partilerinin koltuğunda oturmak için çıkıyorlar. Onlarda hizmet siyaseti yok" dedi.

Yola çıktıkları andan itibaren birilerinin pusuya yattığını belirten Erdoğan, "Partimiz içinde nifak çıksın diye çok uğraştılar. Hiçbir zaman bunu başaramadılar. Bizim nasıl bir dava ahlakının sahibi olduğumuzu hiçbir zaman anlamadılar. Biz kökü Selçuklu'da olan ulu bir çınarın dallarıyız. Biz bu yola dün çıkmadık. Biz asırlardır bu kutlu yolda yürüyenlerin takipçileriyiz.

Bizim davamızda sinsilik yok, arkadaşının kuyusunu kazmak yoktur. Millete hizmet yolunda bencillik yoktur. Haçlılar geldiler bu toprakları işgal ettiler umudumuzu yitirmedik. Moğollar geldi işgal etti umudumuzu yitirmedik. Çanakkale'de, Sevr'de boyun eğmedik. Ezanımızı susturdular ama biz susmadık. Camilerimizi yıktılar ama biz yıkılmadık. Hapsettiler, tehdit ettiler, seçtiğimiz başbakanı idam ettiler sinmedik. Her seferinde Allah'ın yardımı yakındır dedik. Sabreden zafere erişir dedik. İnşallah bu dava bu şekilde istikbale yürüyecek.

İsimler fanidir. Baki olan davadır. Asırlar boyunca isimler üzerine bina edilmiş davaların peşinden gitmedik. Bizim dava sancağımızı omuzlayacak nice genç Osmanlarımız var. Biz nifak için pusuda yatanları sevindirmeyeceğiz. AK Parti içinde sorun çıksın diye el ovuşturanlara, Bahçeli'ye, Kılıçdaroğlu'na prim vermeyeceğiz. Bizim ülkemiz için yapacak daha çok işimiz var. Büyük güne bir gün kaldı. Milletimizin takdiri ile milletin adayı emaneti devralacak" dedi.

'Bunların kutsalı yok'

 

Reklam filmine MHP'nin tahammül edemediğini belirten Erdoğan, "Orada ezan vardı, seccade vardı, namaza durmuş Anadolu anası vardı. Bunlara MHP itiraz etti YSK da kabul etti. Ne oldu? Biz filmi durdurduk mu? Devam ediyor. Buyurun, 'O ezanlar ki şehadetleri dinin demeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli'

Kardeşlerim işte bu Bahçeli bu, MHP bu, bunların kutsalı yok. Bunlarda sadece istismar var. Millet inşallah işte o filmde gördüğünüz gibi devletin parlayan yıldızını inşallah ehline devredecek.

28 Ağustos'tan itibaren devlet ve millet bir daha muhabbetle kucaklaşacak. 10 Ağustos öncesinde muhalefetin durumu içler acısı. Evlere şenlik aday siyaseti bilmiyor, İstiklal Marşı'nı bilmiyor. 30 günde seçim olur mu? Diyor. Keşke ona 40 gün daha ekleseydik de bunun ne olduğu da ortaya çıksaydı. En iyi bildiği konunun edebiyat ve tarih olduğunu söylüyordu. Orada da çaktı. Yahya Kemal'in Süleymaniye'de bayram namazı diye bir şiiri yok, Süleymaniye'de bayram sabahı diye şiiri var.

'Herhalde Ertuğrul Özkök kalpten gitmiştir'

Çarkçı Kemal'i biliyorduk ama birde çarkçı Ekmel çıktı. Ordu'da partimize ihanet eden birini yanına almış AK Partili Ertuğrul Özkök diyor. Herhalde Ertuğrul Özkök kalpten gitmiştir. Tamamen bilyeler dağılmış durumda. Hal bu. CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Buna mı oy vereceksiniz.

Ey MHP'ye gönül veren kardeşlerim. Siz milliyetçisiniz. İstiklal Marşı'nı bile bilmeyen bu adaya nasıl oy vereceksiniz. Ekmel bu sıradan bir şiir değil, bu İstiklal Marşı.

Bu adayı kimlerin desteklediğini görün. Pensilvanya 3 gün üst üste beddua seanslarıyla bu adayın arkasında. Almanların dergisi de bu adayın arkasında. Bölgenin tüm diktatörleri bu adayın arkasında. Nerede milletin hasmı varsa bu adayın arkasında. Büyük Türkiye'den rahatsız olanlar bu adayın arkasında. İşte onun için CHP ve MHP'ye, SP'ye, BBP'ye gönül veren kardeşim bu monşer adaya oy vermeyecekler. 10 Ağustos Türkiye'nin 77 milyonun kazanacağı bir milat olacak" diye konuştu.

Ekmel sen 10 partiyle yola çıktın, biz tek parti olarak yola çıktık

Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri mitinginde yaptığı konuşmada, 'Doğru, eşit olarak yola çıkmadık. Ekmel sen 10 partiyle yola çıktın, biz tek parti olarak yola çıktık' dedi.

Herkesi sandığa gitmeye çağıran Başbakan Erdoğan, 'Özgür iradenizle yeni Türkiye için oylarınızı kullanın. Sandık görevlilerine sesleniyorum. Sabahın erken saatinde sandık başında yerlerinizi alın. Oy pusulalarına sahip çıkın. Eşit şartlarda seçim yarışında değiliz. Doğru biz AK Parti olarak destekleniyoruz. Ekmel sen 10 parti ile yola çıktın, biz tek parti. Doğru eşit şartlarda yürümüyoruz. Onların yandaş medyaları da malum, bizi destekleyenler de malum. Kırk çürük yumurtadan bir sağlam yumurta etmez. İnşallah 10 Ağustos'ta milli irade olarak oyunuzu kullandığınızda, 'Milletin seçtiği ilk cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullandım' diyeceksiniz. 'O seçimde ben dedeniz, dayınız, amcanız oy kullandım' diyeceksiniz. Bu seçimde kullanacağımız oyların hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum' diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.