Kayseri'de askerleri taşıyan otobüse saldırı

Kayseri'de askerleri taşıyan otobüse saldırı

71 plakalı bombalı araç, içinde çarşı iznine çıkan sivil kıyafetli askerlerin de bulunduğu otobüsün yanında imha etti

Kayseri'de sabah saatlerinde bir patlama meydana geldi. Patlama sonrası ortaya çıkan görüntülerde bir otobüsün tamamen kullanılamaz duruma geldiği gözleniyor.

Patlamadan hemen sonra gelen ilk bilgilere göre, Kayseri Erciyes Üniversitesi'nin önünde bir araçla, halk otobüsüne bombalı saldırı düzenlendi. Hafta sonu olması dolayısıyla öğrencilerin yer almadığı halk otobüsünde, çarşı iznine çıkan askerlerin olduğu söyleniyor.

Kayseri'de askerleri taşıyan otobüse saldırı

DHA MUHABİRİ: TERÖR SALDIRISI

Kayseri DHA Büro Şefi Oktay Ensari’nin bildirdiğine göre patlamada çok sayıda yaralı var.

Ensari “Patlama bir terör saldırısı gibi duruyor. Talas Caddesi, şehir merkezine 5-6 kilometre uzaklıkta. Orası yoğun bir yer değil. Okullar da tatil. Hafta içi yoğun olan bir yol. Aynı yol üzerinde komando tugayı kışlası var. Planlanmış bir olay gibi görünüyor. Sabah 08:45 sıralarında oldu. Şuan güvenlik önlemleri alınıyor. Bölge kontrol altında. Resmi görevliler dışında kimse alınmıyor. Patlama, kampüs içinde de duyuldu. Olaydan hemen sonra 6 dakika içinde ekipler olay yerine intikal etti. Görgü tanıkları, önce trafik kazası sandıklarını belirtti. Daha sonra otobüsünü savrulduğunu görmüşler. Otobüste kalabalık bir yolcu grubu olduğunu tahmin ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.