Kayyım Bilici ve Keneş'in görevine son verdi

Kayyım Bilici ve Keneş'in görevine son verdi

Fetullahçı Terör Örgütü’ne ait medya organı Zaman gazetesine atanan kayyım ekibi Zaman gazetenin Genel Yayın Müdürü Abdulhamit Bilici’nin görevine son verirken, Bülent Keneş’in de yazılarına son verdi.

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, Zaman gazetesini de bünyesinde bulunduran Feza Gazetecilik şirketine kayyım atanması kararını, "şirketin Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) faaliyetleri kapsamında ve örgüt faaliyetlerine destek olacak şekilde kullanıldığı yönünde kuvvetli deliller bulunması" gerekçesiyle aldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebini değerlendiren İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, gazetenin bağlı bulunduğu Feza Gazetecilik'e kayyım atanmasına karar verdi. Mahkemenin kararında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının kayyım atanması talebine yer verildi.

ÖRGÜTÜN BASIN ORGANI

Talepte, Zaman gazetesinin asıl yöneticisinin FETÖ'nün kurucu ve yöneticisi Fetullah Gülen olduğu, gazetenin yayın ilkelerini örgüt lideri Gülen'in belirlediği, örgüt üyelerinin gazeteye yardım amacıyla para topladıkları ve gazetenin satışının arttırılması için zorla abone çalışması yaptıkları belirtilerek, Tahşiye ve şike soruşturmalarının başlamasına Zaman gazetesi binasında örgüt yöneticileri tarafından karar verilerek uygulamaya konulduğun, bunun örgüt ileFeza Gazetecilik AŞ'nin fikir ve eylem birliği içerisinde olduklarını gösterdiği kaydedildi.

KAYYUMLAR BİNAYA GELDİ

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği'nce, "Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) faaliyetleri kapsamında ve örgüt faaliyetlerine destek olacak şekilde kullanıldığı yönünde kuvvetli deliller bulunması"gerekçesiyle Zaman gazetesini de bünyesinde bulunduran Feza Gazetecilik'e atanan kayyumlar, şirketin Yenibosna'daki binasına geldi.

KENEŞ'E RESMİ EVRAK İLETİLDİ

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdulhamit Bilici'nin görevden alınmasının ardından Zaman yazarı Bülent Keneş'in de yazılarına son verildi. Keneş iş akdinin sonlandırılışını Twitter adresinden şu şekilde duyurdu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.