Kayyıma karşı ‘paralel’ belediye

Kayyıma karşı ‘paralel’ belediye

Gün geçmiyor ki PKK'nın siyasi uzantısı HDP'den yeni bir skandal haberi gelmesin. Daha önce çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile millete hizmet etmek yerine Kandil'e hizmet eden belediyelere kayyım atanmıştı. Şimdi işi demagojiye döken HDP yönetimi o

Kandil'e hizmet eden belediyelere balyoz gibi bir darbe inmiş kamu vicdanı bir nebze olsun rahatlamıştı.

Ancak PKK'nın siyasi uzantısı HDP ve onun kalıntısı DBP bir türlü rahat durmuyor.

Kanun Hükmünde Kararname ile 25 belediyesine kayyım atanan DBP, üyelerinin mevcut belediye dışında parti binalarında 'belediyecilik' yapma kararı aldı.

Öte yandan pişkinlikte çığır açan 'Kandilliler' kayyım kararını uluslararası yargıya taşımaya

Toplantıda alınan kararların bazıları şöyle:

Kayyım yasası ve uygulamaları kabul edilmeyecek, seçilmişler görevlerinin başında olacaklardır. Belediye eş başkanları ve meclis üyeleri parti binalarında halkın sorunlarını çözme yollarını geliştireceklerdir.

Kayyım bir darbe olarak değerlendirilmiş ve darbeye karşı tüm halkımızı, demokratik güçlerini, kadınları, sendikaları ve gençleri tavır koymaya ve mücadeleyi yükseltmeye davet etmiştir.

Kayyıma karşı belediyelerimiz halkla birlikte nöbet eylemleri gerçekleştirecektir.

Hukuk kurallarını yok sayan kayyım uygulamasına karşı ulusal ve uluslararası hukuk mekanizmaları işletilecektir. Öncelikle Anayasa Mahkemesi’ne başvurulacaktır.

Diplomasi faaliyetleri çerçevesinde Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası kurumların gerekli yaptırımları uygulamaları için görüşmeler ve eylem ve etkinlikler düzenlenecektir.

Kardeş belediyelerle görüşülerek ortak tavır alınacaktır.

Kayyım darbesine karşı yerellerde seçme ve seçilme hakkının gaspına karşı seçilmişler ve seçmenler tarafından ilgili mercilere başvuru yapılacaktır.

Üyesi olduğumuz Türkiye Belediyeler Birliği, Tarihi Kentler Birliği ve diğer ulusal ve uluslararası kuruluşlarda darbeye yönelik eylemler düzenlenecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.