Kayyuma büyük şok cemaat Zaman binasını satmış

Kayyuma büyük şok cemaat Zaman binasını satmış

İSTANBUL 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Zaman gazetesi ve Cihan Haber Ajansı'na kayyum atanmasının ardından ilginç bir gerçek ortaya çıktı. Zaman binasının 12 Ocak 2015 tarihinde satıldığı belirtildi.

İSTANBUL 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin kayyum atadığı Feza Gazetecilik AŞ'nin kayyum heyetine boş bir bina, çalışmayan teknolojik altyapı bıraktığı ve Yenibosna'daki binayı da sattığı ortaya çıktı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Feza Gazetecilik şirketine ait Bahçelievler Fevzi Çakmak Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Caddesi 244 pafta, 1543 ada, 8 parsel sayılı arsa üzerindeki 16 bin metrekarelik binanın Cihan Medya Dağıtım AŞ'ye satışı, 12 Ocak'ta gerçekleşti.

CİHAN'IN MÜLKÜ OLARAK GÖRÜNÜYOR


9 OCAK'TA SATIŞ İÇİN MÜRACAAT EDİLMİŞTapu senedinde tamamı Hazine arazisi görünen ancak 18 Haziran 2004 tarihinde 9 milyon 685 bin lira bedelle Feza Gazetecilik tarafından alındıktan sonra üzerine devasa bir bina yapılan arsa ve üzerindeki yapı, şu anda 289878502 dosya numarasıyla Cihan Medya Dağıtım AŞ'nin mülkü olarak görünüyor. Söz konusu firmanın, bina için ödediği paranın miktarı ise 52 milyon 841 bin lira olarak kayıtlarda yer alıyor.

Kayyum ataması duyumunu önceden aldığı değerlendirilen firmanın, satışı gerçekleştirmeden önce de Bahçelievler Belediyesi nezdinde tüm başvuruları yaptığı, belgelerde net bir şekilde anlaşılıyor.

Bahçelievler Belediyesine 9 Ocak'ta bir yazı ile müracaat eden firmanın vergi ödemeleri için ilişiğinin kesilmesini talep ettiği, bunun üzerine verilen belgede, "Söz konusu taşınmazın, Cihan Medya Dağıtım AŞ'ye satışı yapılacağı beyan edilmiştir. 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu'nun 29. maddesine istinaden belirlenen 2015 yılı vergi değeri, mükellefin beyanındaki bilgilere göre 52 milyon 841 TL olup Emlak ve Çevre Temizlik Vergileri dairemize ödendiğinden, vergi ilişiği kesilmiştir" ifadeleri yer alıyor.

SATIŞ İŞLEMİ NEDENİYLE TERK EDİLDİ


Tapu İdaresine ve Bahçelievler Belediyesine sunulan belgelerde, Feza Gazetecilik firmasının binayı "satış" işleminden dolayı terk ettiği bildiriliyor. 

Zaman gazetesinin abone işlerini yaptığını belirterek, kayyum heyetine abonelerin listesini vermeyen ve yeni yönetimin hazırladığı gazeteyi dağıtmayı reddeden Cihan Medya Dağıtım AŞ'nin binanın boşaltılmasını isteyebileceği ileri
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.