Kazakistan ile Gürcistan başbakanları ulaşım ve lojistik alanlarındaki işbirliğini görüştü

Kazakistan ile Gürcistan başbakanları ulaşım ve lojistik alanlarındaki işbirliğini görüştü

Kazakistan Başbakanı Alihan İsmailov ile Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, ticaret, ulaşım ve lojistik alanlarındaki işbirliğine dair ihtimalleri ele aldı.

ASTANA (AA) - Kazakistan Başbakanı Alihan İsmailov ile Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, ticaret, ulaşım ve lojistik alanlarındaki işbirliğine dair konuları ele aldı.

Kazakistan Başbakanlığından yapılan açıklamaya göre, temaslarda bulunmak üzere Kazakistan'ın Almatı kentinde bulunan Gürcistan Başbakanı Garibaşvili, Başbakan İsmailov ile bir araya geldi.

Taraflar görüşmede ticaret, ulaşım ve lojistik alanlarındaki işbirliğine dair kilit konuları ele aldı.

İsmailov, Gürcistan'ın Güney Kafkasya'daki önemli ve güvenilir ortakları olduğunu ve bu yılın ilk yarısında ikili ticaret hacminin yüzde 30 artarak 190 milyon dolara ulaştığını bildirdi.

İkili ilişkilerde transit ve ulaştırma alanındaki işbirliğinin giderek önem kazandığını kaydeden İsmailov, "Trans Hazar Uluslararası Ulaşım Güzergahının geliştirilmesi için ülkelerimiz arasındaki ortaklık hızla güçleniyor. Bu yılın 6 ayında, Orta Koridor üzerinden geçen yük hacmi yüzde 77 artarak 1,3 milyon ton oldu." dedi.

İsmailov, bu konuda ve genel olarak her alanda Kazak-Gürcü ortaklığını geliştirmeye kararlı olduklarını vurguladı.

Garibaşvili de tüm ikili işbirliği yelpazesinde Kazakistan ile etkili işbirliğini geliştirmeye hazır olduklarını teyit etti.

Orta Koridoru geliştirmeye yönelik Çin hükümeti ile de görüştüklerini belirten Garibaşvili, "Daha önce bu alanda ilgili yol haritası imzalandı. Kazakistan ile işbirliğimizin etkili olmaya devam edeceğine inanıyorum." dedi.

Kazakistan ile Gürcistan başbakanları ulaşım ve lojistik alanlarındaki işbirliğini görüştü

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.