KALICI BARIŞ İÇİN AVRUPA’NIN TÜRKİYE’YE İHTİYACI VAR

KALICI BARIŞ İÇİN AVRUPA’NIN TÜRKİYE’YE İHTİYACI VAR

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler 30. Genel Kurul Toplantısı için Türkiye delegasyonu üyesi olarak Fransa’nın Strazburg kentinde bulunan Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk Avrupa’da kalıcı bir barış için Türkiye ile işbirliği içinde olmaları ç

 

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler 30. Genel Kurul Toplantısı için Türkiye delegasyonu üyesi olarak Fransa’nın Strazburg kentinde bulunan Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk Avrupa’da kalıcı bir barış için Türkiye ile işbirliği içinde olmaları çağrısında bulundu.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler 30. Genel Kurul Toplantısı için Türkiye Delegasyonu üyesi olarak Fransa’nın Strazburg kentinde bulunan Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk Avrupalı parlamenterlere, mülteci sorununu çözmek ve terör sorununun önüne geçmek için Suriye’de kalıcı bir barışa ihtiyaç olduğunu söyledi.

Kongredeki konuşmasına,  üyelere Kazan halkının sevgi ve selamlarını ileterek başlayan Ertürk,   Avrupa’nın gündeminde göçmen sorunu ve mülteci akımı olduğunu belirtti. Ertürk, “Mülteci ve göçmen sorununun beraberinde terör sorununu getirdiği ortada. Türkiye bunun mücadelesini zor şartlarda vermektedir. Türkiye, bir taraftan terörle mücadele ederken diğer taraftan da kapılarımıza kadar dayanan ve sadece daha iyi bir yaşam şartı için yaşlısı genci ve çocuğuyla Türkiye’ye akın etmiştir” dedi.

SIĞINMACILAR İÇİN İMKÂNLARIMIZI SEFERBER ETTİK

Sözlerine, Türkiye’nin sığınmacıların insanca yaşaması için mücadele ettiğini vurgulayarak devam eden Ertürk şunları söyledi: “Ülkemizde, hükümetimizin yaptığı çalışma ile birlikte yerel yönetimler olarak da tüm belediyelerimiz kendi imkanlarıyla bu insanların başta barınma olmak üzere onların sağlık, eğitim ve temel ihtiyaçların karşılamaları, topluma entegrasyon ve oryantasyonunu sağlama noktasında üzerine düşeni yapmaktadır. Bu manada dünyanın geçtiği zor süreçte Türkiye’nin üstlenmiş olduğu bu zor görev, bu misyon uluslararası alanda faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ve diğer kurumların yeterli duyarlılığı göstermesi gerekir.  Hiç zaman kaybetmeden Suriye’deki savaşın ana sebebini tespit ederek biran önce savaşın durdurulması için girişimler başlaması gerekir. Türkiye’nin en büyük temennisi ve çabası Avrupa’nın ve Dünya’nın huzur ve barış içerisinde yaşamasıdır” dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.