BAYIR BUCAK TÜRMENLERİNE YARDIM

BAYIR BUCAK TÜRMENLERİNE YARDIM

Kazan Belediyesi Bayır Bucak Türkmenleri için başlattığı yardım kampanyasına destek çığ gibi büyüyor

 

Kazan Belediyesi Bayır Bucak Türkmenleri için başlattığı yardım kampanyasına destek çığ gibi büyüyor. Kampanyaya yoğun ilgi gösteren vatandaşlar evinde bulduğu ne varsa göndermeye çalışıyor. 20 yıldır evde yalnız yaşayan 2 çocuk annesi 82 yaşındaki Hanife Okçu, evindeki pirinç ve tarhanasını bölüp getirdi.

Ak Parti Genel Merkezi’nin Bayır Bucak Türkmenleri için başlatmış olduğu yardım kampanyasına Kazan Belediyesi’nden büyük destek geldi. İlçe genelinde başlatılan yardım kampanyasına destek çığ gibi büyüdü. Kampanya sürecinde kışlık giyim ve ayakkabı ile ısıtıcıların yanı sıra un, tuz, şeker, yağ, makarna, bal, battaniye, oyuncak gibi ürünler yer aldı. Bir hafta içerisinde yaklaşık 2 tır dolu yardım toplandı.  Yardım kampanyalarının toplandığı merkezde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Lokman Ertürk paketleme yapan çalışanlara yardım etti. Toplanan bağışların çoğunluğunu ise evden getirilen malzemeler oluşturdu. Özellikle 82 Yaşındaki Hanife Okçu’nun evde kışlık olarak sakladığı tarhana ve pirincini elinde bastonu ile  yürüyerek yardım toplama merkezinde görevlilere teslim etmesi Belediye Başkanı Lokman ertürk’ü ve merkezde bulunan çalışanları duygulandırdı. Aynı dakikalarda 53 yaşındaki Servahdi Alıcı isimli bir çay ocağı işletmecisi ise babasından kalma tek kırma tüfeğini bayır Bucak Tümenleri için göndermek istedi.

Bayır Bucak Türkmenlerinin haklı mücadelesini sonuna kadar destekleyeceklerini belirten Belediye Başkanı Lokman Ertürk “Bugün Bayır Bucak Türkmenlerini kurtuluş savaşı mücadelesi veriyor. Haklı davalarında sonuna kadar onların yanlarındayız. Toplanan yardımlara bakıldığında da millet olarak tavrımızı ortaya koyduğumuzun açık bir göstergesidir”dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.