Kazan'da Karadeniz Fırtınası

Kazan'da Karadeniz Fırtınası

Rubin Kazan'da forma giyen Gökdeniz Karadeniz, taraftarlara üst üste ikinci şampiyonluğu armağan edecek olmanın heyecanını yaşıyor.

Bu sezon Rusya Ligi’nde şampiyonluğun en güçlü adaylarından Rubin Kazan takımında oynayan Gökdeniz Karadeniz, Best FM’den Özkan Öztürk’ün sorularını yanıtladı.

"ZENİT'İ YENERSEK ŞAMPİYONLUĞU GARANTİLİYORUZ"

Takımın geçen seneden başlayan bir başarı grafiği var. Çünkü geçen sene 50 yılık tarihinde ilk defa şampiyon olduk. Bu sene de hem şampiyonlar ligi hem de lig bizim için çok iyi gitti. Şampiyonlar Ligi’nde ikili averajda Barcelona’nın üstündeyiz. Ligde de iki maç kala Spartak Moskova’nın 4 puan üzerindeyiz. Şu an şampiyonluğu garantiledik gibi ama futbol bu ne olacağı belli olmaz. Bu hafta kendi sahamızda Zenit’le oynuyoruz. Zenit’i yendiğimiz takdirde şampiyonluğu garantilemiş oluyoruz. Rusya’da uzun zamandır iki sene üst üste şampiyon olan bir takım yok. Bunu da başaracağız inşallah.

"TARAFTARLARA İKİNCİ ŞAMPİYONLUĞU YAŞATACAĞIZ"

Yaptığı asistler ve attığı gollerle hem takım için hem de halkın lider gözüyle baktığı Gökdeniz Karadeniz kendi performansını nasıl buluyor?
Burada benim için şükürler olsun her şey çok iyi gidiyor.Bana vermiş oldukları bir değer var. Ben de bu değerin karşılığını futbolu en iyi şekilde oynayarak onlara geri döndürmek istiyorum. İnşallah ikinci şampiyonluğu yaşatacağız onlara. Gönül ister ki Şampiyonlar Ligi’ndeki gruptan da çıkalım. Ama çok zor bir grubumuz var. İnşallah çıkıp onların yüzünü Şampiyonlar Ligi’nde de güldürürüz.

Bir çok insan benden forma istiyor. Burada en önemli şey, Türk futbolcuların yurt dışında hem ülkemizi hem de kendilerini en iyi şekilde temsil etmeleri. Bu hem ülkemizin reklamı açısından hem de yurt dışına gidecek olan futbolcularımız açısından çok önemli. Vatandaşlarımız bizlerin başarılarıyla mutlu oluyor ve gurur duyuyorsa ne mutlu bize.

"BAŞKA BİR TAKIMA GİTMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Şu an hem ailem hem de benim açımdan Rusya’da çok güzel bir yaşantımız var. Bu düzeni bozmak istemiyorum. Ama futbol bu ne zaman neyi getireceği belli olmuyor. Rubin Kazan’la 3 yıllık sözleşmem daha var. Beni bırakmak isteyeceklerini sanmıyorum: Ben de ayrılmayı düşünmüyorum. Ama önümüzde 2 maçımız daha var. Bir şampiyon olalım: Bakalım Şampiyonlar Ligi’nde nereye gideceğiz. Ondan sonra kulüple oturur konuşuruz.Eğer çok iyi bir teklif gelirse, kulübümde uygun görürse yurt dışında başka bir  takım olabilir. Ama şimdilik buradayım. Bir yere gitmeyi düşünmüyorum.

“FATİH TEKKE’NİN DÖNECEĞİNİ SANMIYORUM”

Fatih Tekke de Rusya’da çok sevilen başarılı bir futbolcu. Özellikle ligin ikinci yarısından itibaren çok üst düzey bir performans sergiliyor. Onun adına da çok seviniyorum. Onun gol atması beni çok mutlu ediyor. Büyük bir ihtimalle Zenit’te kalacak gibi gözüküyor. Zenit’in böyle başarılı bir oyuncuyu bırakacağını düşünmüyorum ve başarılarının devamını diliyorum.

Etiketler :