Çillioğlu'nu kimin dinlediği ortaya çıktı

Çillioğlu'nu kimin dinlediği ortaya çıktı

Gökhan Çillioğlu'nun telefonlarının yasa dışı bir şekilde dinlenmesi ile ilgili soruşturmada gözaltına alınan 8 kişi arasında Düzce İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turhan Yazıcı'nın da olduğu öğrenilirdi.

Eski Tunceli Jandarma Komutanı Albay Kazım Çillioğlu'nun şüpheli ölümü ile ilgili suç duyurusunda bulunan oğlu Gökhan Çillioğlu'nun telefonlarının yasa dışı bir şekilde dinlenmesi ile ilgili soruşturmada gözaltına alınan 8 kişi arasında Düzce İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turhan Yazıcı'nın da olduğu öğrenilirken, 1993 yılında öldürülen albaylar Rıdvan Özden ve Bahtiyar Aydın'ın yakınlarının telefonlarının dinlenip dinlenmediği ile ilgili Türkiye Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (TİB) yazı yazıldığı belirtildi.

Malatya Özel Yetkili Başsavcı Vekili Özden Doğan'ın talimatıyla önceki gün Düzce, Muş, Erzurum, Van ve Adana'da 8 kişi gözaltına alındı. Yasadışı dinlenme olayında görev aldığı iddiasıyla gözaltına alınan 7'si muvazzaf biri emekli 8 asker arasında Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Turhan Yazıcı'nın da olduğu belirtilirken, telefonlarının dinlendiğini doğrulayan Gökhan Çillioğlu soruşturmanın sürdüğünü ifade etti. Yapılan araştırmada jandarma istihbarat timlerinin teknik takiple yetinmediğini, fiziki takibe de başvurduğu iddia edildi. İstihbarat elemanlarının Gökhan Çillioğlu'nu adım adım izlediği belirtildi.

ÖZDEN VE AYDIN'IN YAKINLARINI DA DİNLEMİŞ OLABİLİRLER

Öte yandan; 1993 yılında öldürülen albaylar Rıdvan Özden ve Bahtiyar Aydın'ın yakınlarının telefonlarının jandarma tarafından dinlenip dinlenmediği ile ilgili TİB'e yazı yazıldığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre Rıdvan Özden, Bahtiyar Aydın ve Kazım Çillioğu cinayeti arasında bulunan paralellik dikkate alınarak, şehit iki albayın yakınlarının telefonlarının dinlenip dinlenmediği araştırılıyor. Savcılığın TİB'e yazı yazdığı ifade ediliyor.

4 ASKER MALATYA'DA

Öte yandan; soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 muvazzaf asker ile Adana'da gözaltına alınan bir emekli asker Malatya Adliyesi'ne getirildi.

Yeni Akit

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.