KCK davasında 16 kişiye tahliye

KCK davasında 16 kişiye tahliye

KCK davasında, aralarında Büşra Ersanlı'nın da bulunduğu 16 kişi tahliye edildi..

KCK Davası’nda 15. Ağır Ceza Mahkemesi bugün tahliye taleplerini değerlendirdi. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın da aralarında bulunduğu 16 sanığın tahliyesine karar verdi.

BALYOZ DAVASINDA TÜM TAHLİYE TALEPLERİ REDDEDİLDİ

KCK davasında tahliye kararı çıkarken, Odatv ve Poyrazköy'den sonra Balyoz davasında da tahliye taleplerinin tamamı reddedildi. Mahkeme, ret gerekçesinde, yeni değişikliğin tutuklu sanıkların hukuki durumlarında herhangi bir değişiklik meydana getirmediğini belirtti. Tahliye talebi reddedilenlerin arasında MHP'den milletvekili seçilen emekli Korgeneral Engin Alan da var..

'3. YARGI PAKETİ' DÜZENLEMESİYLE TAHLİYE EDİLDİLER

PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 140'ı tutuklu 205 sanık hakkında açılan davada, Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın da aralarında bulunduğu 16 tutuklu sanığın tahliyesine ilişkin gerekçede, kamuoyunda ''3. Yargı Paketi'' olarak bilinen 6352 sayılı yasa hükümleri uyarınca sanıklar lehine suç vasfının değişmesi ihtimalinin göz önüne alındığı bildirildi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda yapılan duruşmada verilen aranın ardından Mahkeme Heyeti Başkanı Ali Alçık, heyetçe alınan kararları okudu.

TAHLİYE OLAN 16 İSİM

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Prof. Dr. Büşra Ersanlı, Kemal Karagöz, Kazım Şeker, Büşra Beste Önder, Canşah Çelik, Erdoğan Baysan, Medeni Demirkapu, Zekiye Ayık, Cüneyt Özil, Birgül Arvas, Suna Varsak, İbrahim Ethem Yıldız, Mehmet Sıddık Kumek, Uğur Taşdemir, Nizamettin Özmen ve Mustafa İpek'in, tutuklu kaldıkları süre, mevcut delil dumuru ve yürürlüğe giren kamuoyunda ''3. Yargı Paketi'' olarak bilinen 6352 sayılı yasa hükümleri uyarınca sanıklar lehine suç vasfının değişmesi ihtimalini göz önüne alarak tahliyelerine karar verdi.

Diğer sanıkların tutukluk hallerinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, davanın bundan sonraki duruşmalarının 1-9 Ekim 2012 tarihleri arasında yapılmasına hükmetti.

1 KASIM 2011'DE TUTUKLANDILAR

28-29 Ekim 2011'de KCK soruşturması adı altında düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan ve 1 Kasım'da tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 47 kişiden aralarında Prof. Dr. Emine Büşra Ersanlı ile yayıncı Ragıp Zarakolu'nun da bulunduğu 23 kişi ''silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

22,5 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Haklarında hazırlanan iddianamede, Ragıp Zarakolu'nun "Terör örgütüne yardım ve yataklık" suçundan 10 yıla kadar, Büşra Ersanlı'nın ise "Örgüt yöneticiliği" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar yargılanması talep edildi.

ÖNCE RAGIP ZARAKOLU TAHLİYE EDİLDİ

Ragıp Zarakolu ile birlikte 15 kişi, 10 Nisan 2012'de "Tutuklu kaldıkları süre, suç vasfının değişme ihtimali ve delil durumu" gerekçeleriyle tahliye edilmiş, Büşra Ersanlı ve diğer sanıkların ise tutukluluğuna devam kararı verilmişti.

Bugün ise aralarında Büşra Ersanlı'nın da bulunduğu 16 kişi daha tahliye edildi..

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.