KCK'dan 'devlet kurma' açıklaması

KCK'dan 'devlet kurma' açıklaması

KCK üyesi Mustafa Karasu dertlerinin devlet kurmak olmadığını söyledi ve çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çözüm süreciyle ilgili Türk devletinin hala işin esasına girmediğini, adım atmadığını söyleyen KCK üyesi Mustafa Karasu, “Sessizlik var kimse bozmasın diyorlar. Çözüm süreci sessiz beklemek değildir. Sessizlik barış değildir. Kimse kölelerin sessizliğini Kürtlere kabul ettiremez” dedi.

ANF'de yer alan açıklamalarda Mustafa Karasu Kürtlerin kazanımlarının çözüm sürecinin önünde engel gibi gösterilmek istenmesine de karşı çıktı. “Suriye’deki durum, çözüm sürecini baltalar mı diyorlar. Ne çözüm süreci?” diyen Karasu, Kürt tarafının attığı adımlar dışında çözüm sürecine dair bir gelişme olmadığına dikkat çekerek “Türk devleti hala işin esasına gelmiş değildir” dedi.

ÖCALAN 1 EYLÜL'E KADAR SÜRE VERDİ 

Karasu’nun değerlendirmeleri şöyle:

“Çözüm süreci varsa bizim yaklaşımlarımız sonucu var. Silahlı güçleri geri çekip çatışmasızlık yarattık, bunun dışında hangi çözüm süreci var, hangi adım atılmış? Paket çıkacakmış, isim verilecekmiş… Türkiye’nin demokratikleşmesi için yüzde 10 barajının kaldırılması yönünde bile adım atılmıyor. Oyalarım, zamana yayarım; seçim yaklaşır seçime girerim olmaz böyle bir şey. Öcalan 1 Eylül’e kadar zaman verdi. Kürtler yapacağını yapmış çatışmasızlık ortamını yaratmıştır. Kürtler şunu da yapacak bunu da yapacak denilemez. Kürt sorununu yaratan sensin, Kürtler değil. Türk devleti Kürtlerin haklarını gasp etmiş sen haklarını vereceksin.”

Türkiye’nin sorunu bu. Türkiye her türlü ciddi soruna basit demagojik yaklaşıyor. Laf kalabalığı laf salatası, esasına girmiyor. Gerekçe sunuyor bu da psikolojik savaştır. Çözüm sürecinden söz ediyorsan psikolojik savaş yürütmeyeceksin işin esasına geleceksin. Hala Türk devleti işin esasına gelmiş değildir. Adım atmış değildir.”

‘BARAJLAR KÜRDÜ BOĞMA BARAJLARIDIR’

Karasu, Hükümet’in çatışmasızlığı fırsat bilerek karakol ve baraj inşa ettiğini de belirterek,“o barajlar enerji için değildir. Sadece Keban Karakaya Kürtlerin enerji ihtiyacını karşılar. Baraj kültürel soykırımdır. O barajlar Kürt düşmanıdır. O barajlar Kürdü suya boğma barajı, Kürt kültürünü suya boğma barajıdır. Kültürel soykırımdır, suçtur. Baraj yapıyormuş da engelleniyor diyor. Sen barajı da yolu da askeri amaçlı yapıyorsun. Havaalanını bile askeri amaçlı yapıyorsun” diye konuştu.

KÜRTLER DEVLET KURMAK İSTEMİYOR

Hem Suriye devletinin hem Türkiye’nin hem de muhaliflerin Kürtlerin özgür ve demokratik yaşamını kabullenmekte zorlandığını söyleyen Karasu,  “Kürtlerin tek derdi; kendi bölgelerini, özgür yaşamlarını korumak. Kim statülerini kabul ederse onlarla görüşmeye hazırdır. Suriye’deki Kürtler kesinlikle çatışmak istemiyor. Devlet kurma şeyleri de yok. Elbette kendi yönetimlerini kurmayı, özerk olmayı istiyorlar. Ama devlet olmak istemiyorlar” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.