KCK'nın Kaos Planı Deşifre Oldu

KCK'nın Kaos Planı Deşifre Oldu

Terör örgütü KCK'nın, 12 Haziran seçim süreci ve sonrasına yönelik eylem planları tek tek deşifre oldu.

Seçimlerden önceki hafta yakalanan ve mahkeme tarafından tutuklanan 'Celal' kod adlı terörist Nihat Oğraş'ta ele geçen 'Yazılar', 'Yazı 2' ve 'Yazı 3' başlıklı belgelerde kaos için atılacak adımlar ayrıntılı şekilde anlatılıyor. Bağımsız milletvekili seçilen Aysel Tuğluk'a da iletilen üç belgede yer alan talimatların büyük bir kısmının uygulandığı dikkat çekiyor. Demokratik özerklik açıklaması, BDP'nin adayı olmadığı yerde CHP'nin desteklenmesi, yerel düzeyde diğer partilere molotoflu ve taşlı saldırı gibi emirler bunlardan bazıları. 'Yazılar' başlıklı e-posta içerisindeki 11 maddelik talimatta ise seçimlerin ardından Öcalan'ın emri doğrultusunda 15 Haziran sonrasına hazırlanılması isteniyor.

Öcalan'ın "15 Haziran'a kadar çözüm gelişmezse büyük bir savaş gelişecektir." sözünden yola çıkılarak hazırlandığı iddia edilen belgelerde o tarihe kadar yapılacaklar belirlenmiş ve kaos ortamı oluşturma hedefi doğrultusunda bunların birçoğu hayata geçirilmiş. Demokratik özerklik açıklaması, Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) bölgedeki toplantılarda görkemli destek olması, eylemlerin geniş kitlelere yayılması, yerel düzeyde diğer partilere, araçlara yönelik molotofkokteylli ve taşlı saldırı, kundaklama yapılması gibi emirler bire bir uygulanmıştı. Seçimler öncesinde AK Parti teşkilatının Güneydoğu illerindeki birçok bürosu bu tip saldırıların hedefi haline geldi. Diyarbakır ve Şırnak'ta olmak üzere imam hatip lisesi öğrencileri ile devlet okullarında okuyan öğrencilerin kaldığı iki yurt ardı ardına molotoflu saldırılara maruz kalmıştı.

Nihat Oğraş'ın Ankara'daki evinde yapılan aramada bulunan örgütsel dokümanlarda Ankara'da gerçekleştirilen eylemlerde izlenecek yollar anlatılıyor. Seçim ile ilgili de sözde sandık güvenliğini sağlamak ve adliye ekiplerinin oluşturulması talimatlarının verildiği görülüyor. Yazılı dokümanda Abdullah Öcalan'ın görüşme notlarının BDP eşbaşkanları ve bazı BDP'li belediye başkanlarıyla paylaşıldığı, tartışıldığı belirtiliyor ve tüm kadroyla paylaşılması isteniyor. Bu çerçevede KCK'nın Dersim'de yürüttüğü toplantıya Aysel Tuğluk'un katılmadığı belirtiliyor.

15 HAZİRAN SONRASINA HAZIRLANIN 'YAZILAR' başlıklı e-posta içerisinde 11 maddelik talimatlarda 15 Haziran sonrasına çok yönlü bir biçimde hazırlanılması gerektiği ifade ediliyor. "Bütün güçlerimiz, stratejik bir hamlenin gerekli tüm hazırlıklarını yaparak sürece hazırlanmalıdır." denilen belgede seçim çalışmalarını aksatmayacak şekilde 'Tepkisel Serhildan Eylemleri'nin de canlı tutulması isteniyor. Belgede AK Parti'nin seçim sonrasında terör örgütüne yönelik kapsamlı bir operasyon hazırlığı içerisinde olması iddiasından dolayı, sözde Kürdistan'da AK Parti'nin oy oranının sıfırlanması hesaplanıyor ve sözde savaşın seçim çerçevesinde yürütülmesi gerektiği belirtiliyor. Bir taraftan seçimlere yönelik çalışmalar devam ederken diğer taraftan da kitlesel eylemlerle canlılığın korunması isteniyor. Bu şekilde terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın verdiği 15 Haziran tarihi sonrası için güçlü hazırlanılması bekleniyor.

15 maddelik "YAZI-2" başlıklı belgede Abdullah Öcalan'ın 18 Mayıs'ta avukatları ile yapmış olduğu görüşme sonrasında yayınlanan görüşme notunun kapsamlı olduğu belirtilerek bunun her yerde okutulmasının ve tartışılmasının sağlanması gerektiği talimatı veriliyor. Belgede tüm BDP adaylarının örgütün kontrolünde olması gerektiği belirtilerek örgütün talimatlarının dışına çıkanlara desteğin kesileceği mesajının verilmesi isteniyor.

CHP'lilerle anlaşıp desteklemeli

Belgede BDP'nin adayı olmadığı yerde CHP'nin desteklenmesi gerektiği belirtilerek, "Nihayetinde eğer Saidali diye bir aday da yoksa CHP'lilerle anlaşıp onları desteklemek düşünülebilir. Elazığ yönetiminin biz boykot ediyoruz demesinin hiçbir değeri yoktur, anlamsızdır." deniyor. "Saidali" olarak adı geçen şahsın Elazığ ilinden bağımsız milletvekili adayı olan Saidali Bayrak olduğu iddia ediliyor. BDP tarafından desteklenen Elazığ bağımsız milletvekili adayının veto edilmesi üzerine, Saidali Bayrak isimli bağımsız adayın terör örgütünü arayarak destek talep ettiği ve kendilerinin bu şahsı destekleyecekleri yönünde karar aldıkları, bu kararın daha önce KCK/TM'ye bildirildiği, buna rağmen KCK/TM'nin burada CHP'yi desteklemek için izin istediği, kendi destekledikleri adayın adaylıktan çekilmesi durumunda CHP'lilerle anlaşıp CHP'nin desteklenebileceğinin belirtildiği, Elazığ'da seçimlerin boykot edilmemesi gerektiği talimatlarının verildiği görülüyor.

Seçimden sonra özgürlük yürüyüşleri

28 Mayıs 2011 tarihinde Nihat Oğraş tarafından Aysel Tuğluk'a gönderilen "Yazı 3" isimli belgede ise sözde genelgede belirtilen talimatların uygulanması amacıyla her alanda örgüt kadrolarının oluşturduğu alan meclislerinin toplanması gerektiği, 15 Haziran süreci ile ilgili hem meclislerin hem de 'öz savunma' faaliyetleri adı altında tabanı güçlendirme işleri yapılması gerektiği belirtiliyor. KCK olarak 12 Haziran'dan sonra "Büyük Özgürlük Yürüyüşleri" düzenlenmesi yönünde kendilerine yapılan öneriyi uygun bulduklarını belirtiyorlar.

Diyarbakır'da AKP mitingine katılımı azaltın

Belgede AK Parti'nin Diyarbakır mitingine katılımı azaltmak için çağrılar yapılması, bildiriler dağıtılması, protesto etmek ve değişik biçimlerde çalışmalar yapılması talimatı veriliyor. Ayrıca tarihsel süreçte en önemli görevlerden birinin KCK'ya düştüğü belirtilerek genel seçimlerde rollerini oynamaları konusunda terör örgütünce her türlü desteğin sunulacağı ifade ediliyor.

DTK, KCK'nın talimatlarını uyguluyor

Aysel Tuğluk'a ulaştırılan "Yazı 2" isimli belgede ayrıca DTK'nın, Abdullah Öcalan'ın Kürt Ulusal Birliği'nin oluşturulması yönünde verdiği talimatlar çerçevesinde diplomasi yürütmek amacıyla Kuzey Irak'a gelmesi talimatının verildiği görülüyor. Talimat üzerine 24 Mayıs'ta heyet Silopi'ye gitti.

Talimatla HAK-PAR'la görüştüler

Belgelerde HAK-PAR'ın seçime girmemesine rağmen bağımsız adayları desteklemesinin olumlu olduğu belirtilerek, "Kendileriyle görüşerek selamlarımızı iletip ilişkilerin devamının önemini iletebilirsiniz." deniyor. KCK'nın emri doğrultusunda HAK-PAR'ın da çalışmalara katıldığı iddia ediliyor. 25 Mayıs 2011 tarihinde Firatnews'te yayınlanan haberde DTK, BDP, HAK-PAR, KADEP temsilcilerinin, bölge başkanı Mesut Barzani ile bir araya geldiği belirtiliyor.

KCK talimatıyla kutlama yapıldı

"Yazı 3"te yer alan belgede Irak'ın kuzeyindeki kırsal alanda 5-10 Mayıs 2011 tarihlerinde gerçekleştirilen Kongra-Gel 8. Genel Kurulu'nda alınan kararlarla ilgili gece kutlamaları organize edilerek Kongra-Gel 8. genel kurul toplantısı ve PAJK 8. kongresinin selamlanması gerektiği talimatının verildiği görülüyor. 23 Mayıs 2011'de Firatnews'te yer alan "Kongra-Gel kurulu havai fişeklerle kutlandı" başlıklı haber emrin yerine getirildiğini gösteriyor.

Özerklik açıklamaları talimat gereği

Belgelerde 25 Mayıs'tan itibaren açıklamalara başlanması ve bu şekilde gündemi sarsarak, savunma pozisyonundan çıkarak saldırı ve hamle yapan duruma geçileceği talimatlarının verildiği görülüyor. Talimatlar neticesinde Batman, Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Van ve ilçelerinde BDP il teşkilatlarınca "demokratik özerklik" açıklamaları yapıldı. Talimatlar çerçevesinde demokratik özerkliğin ilan edileceğine yönelik birçok açıklama yapıldı.

Zaman

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.