Dersleri kimler veriyordu?

Dersleri kimler veriyordu?

KCK itirafçısı İ.S, BDP Siyaset Akademisi’nde PKK’lılar tarafından ders verildiğini söyledi.

KEMAL GÜMÜŞ / İSTANBUL

İSTANBUL’DA KCK operasyonunda yakalanan şüphelilerden İ.S., etkin pişmanlık yasasından faydalanarak soruşturmayı yürüten Savcı Adnan Çimen’e önemli itiraflarda bulundu. Daha önce kapatılan HADEP İstanbul İl Başkanlığı’nda görev yapan İ.S. BDP’nin kurduğu siyaset akademisine iyi niyetle katıldığını söyledi. İ.S, “Kültürel anlamda kendimi geliştirmek amacıyla bu akademiye gittim. Ancak daha sonra olayın kültürel bir faaliyet değil PKK ideolojisini öğretme ve geliştirme olduğunu anladım” dedi. STAR’ın ulaştığı İ.S.’nin ifadesine göre PKK’lılar akademide eğitmenlik yapmış. Verdiği önemli bilgilerden sonra serbest kalan İ.S.’nin verdiği bilgiler şöyle:

Dağ kadrosuna övgü yazıları vardı

Koridorlarda isimlerini bilmediğim ancak PKK üyesi olduğunu tahmin etiğim bir kısım şahıslara ilişkin panolarda resimler vardı. Panolarda PKK örgütünün dağ kadrosunda yer alan militanlarını övücü mahiyette yazı, şiir tarzı dokümanlar vardı.

Konfederalizm dersinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Kürdistan isimli bir federal yapının oluşturulması, buradaki idarenin yerel yönetimlere bırakılması, savunmanın tamamen Kürt federal yapısı tarafından oluşturulacak silahlı güçlere bırakılması gerektiği anlatıldı.

Felsefe dersinde PKK düşünce tarzının felsefik ve analitik düşünce tarzı olduğu anlatılıyordu.

Ortadoğu tarihi isimli derste Kürt aşiretleri ve yöredeki yoğun Kürt nüfusuna rağmen Kürtlerin neden bir araya gelip bir devlet oluşturamadıkları sorgulanıyor, çözüm olarak ta PKK’nın bakış açısı ve ideolojisi benimsenmediği için bugüne kadar herhangi bir Kürt devleti kurulamadığı anlatılıyordu.

Örgüt üyelerinin kahramanlığı anlatıldı

İrfan isimli cezaevinden yeni çıkmış şahıs PKK’nın Ortadoğu tarihinde önemli bir yeri olduğunu söyleyip 1978’den itibaren PKK’nın kuruluşu, mücadelesi ve nihai hedeflerini anlattı.

Bu dersler Abdullah Öcalan’ın hayatı, PKK’nın faaliyetleri, bu silahlı örgüt mensuplarının yürüttükleri kahramanca mücadele ve bu mücadelenin sonunun bir Kürt devletine gitmesi gerektiğini anlattı.

Bunun İran, Irak, Suriye ve Türkiye’deki Kürtlerden oluşacak bir devlet yapısı olacağını anlattı. PKK’nın 1984’ten sonraki silahlı mücadelesi PKK’nın askeri tarihi olarak aktarıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.