Bu iddia BDP'yi yakacak

Bu iddia BDP'yi yakacak

KCK-Türkiye Meclisi iddianamesinde, bir tanığın BDP ilçe teşkilatında kurulan ‘halk mahkemesi’, bu mahkemedeki sorgulama ve araç yakmalar hakkında ifadesi de yer aldı

KCK soruşturması kapsamında 2. iddianame de hazırlandı. Savcı İstanbul Tandoğan tarafından hazırlanan iddianame onay için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. 500 sayfalık iddianamede 43’ü tutuklu 50 sanık yer alıyor. Şüpheliler arasında eski milletvekili Mahmut Alınak da var. Açılacak davanın İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün açılan dava ile birleştirilmesi de talep ediliyor
 
İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen tarafından KCK-Türkiye Meclisi hakkında hazırlanan ve mahkemenin önceki gün kabul ettiği birinci iddianamede, tanık Barış Demirhan’ın ifadelerinde, BDP ilçe teşkilatında kurulan ‘Halk Mahkemesi, bu mahkemedeki sorgulamalar ve araç yakma eylemlerinin nasıl organize edildiği bilgileri de yer aldı.
 
Demirhan, 6 Ocak 2011’deki ifadesinde, PKK’lı olduğu iddia edilen kişilerle kavga ettikten sonra BDP Maltepe ilçe teşkilatında nasıl sorgulandığı iddiasını şöyle anlattı:
 
Halk mahkemesi’
 
“Bozo kod adlı Mahmut Gücin, Egemen Akdağ ile beni alarak Maltepe BDP ilçe teşkilatına götürdü. Burada Halk Mahkemesi olarak nitelendirdikleri mahkemeyi kurdular. Mahmut Gücin, bizden bu olayın nasıl olduğunu anlatmamızı istedi. Biz de anlattık. Daha sonra kavga ettiğimiz Faruk isimli şahsı odaya çağırdılar. Faruk da olayı anlattı. Gücin bize ‘Şimdi siz çıkın, sizinle işim bitmedi, ben bu olayı araştıracağım’ dedi. Biz de tekrar mahalleye gittik. Birkaç gün sonra Mahmut Gücin bize, meclisten bizim kurumdan ve şahıslardan özür dilememiz yönünde kararı çıktığını söyledi. Biz de kabul ederek özür diledik.”
Demirhan’ın ifadesinde, Bozo kod adlı Mahmut Gücin’in kendileriyle tekrar temasa geçmesi ve araba yakma talimatını nasıl verdiğine ilişkin şu iddialar yer aldı:  “Bize, ‘Bu akşam 5 araç yakacağız, bu araçların Kürtlere ait olmamasına dikkat edin, bizim yurtseverimiz olmasın, faşistlere ait araçlar olsun, araçlarda Türk bayrağı olsun. Özellikle Türklerin ağırlıkta olduğu yerlerde olan araçların keşfini yapın, daha sonra ben sizi arayacağım’ şeklinde talimat verdi. Biz şok olduk fakat korktuğumuzdan dolayı tamam dedik.”
 
Daha sonra üç ayrı bölgede araç yakmak için gruplar oluşturulduğunu anlatan Demirhan’ın ifadesi şöyle devam etti: “Süleyman Uslu isimli şahıs 5 litrelik benzin bidonunu alarak 1. Grup olarak biz Esenkent mahallesi istikametine doğru yürümeye başladık.
 
Araçları yaktılar
 
 İETT blokları denilen bir sitenin önünü geldik. Uslu,  Egemen Akdağ’a üzerinde bulunan atletini çıkartmasını söyledi ve Akdağ da çıkarttı. Uslu da bu atlet ile eylem sırasında kullanmak üzere elinde bulunan sopaya sararak araçları yakmada kullanılacak meşaleyi yaptı.”
 
Demirhan’ın KCK iddianamesinde yer alan ifadesi şöyle devam etti: “Akdağ bana şunları söyledi: ‘Sen eylem yapmaktan vazgeçince, Uslu Çamlık Sokak üzerindeki 5-6 aracın üzerine benzini döktü. Ben olay yerinden koşarak uzaklaşırken araçlar yanıyordu.’”
 
Demirhan, ifadesinde, “Gülensu mahallesinin 3 ayrı sokağında meydana gelen araç yakma eylemlerini yukarıda isimlerini verdiğim gruplardaki şahıslar gerçekleştirmiştir” dedi.
 
Kaynak: MUSA KESLER / MİLLİYET

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.