Keklik ve tavşan avı sezonu sona erdi

Keklik ve tavşan avı sezonu sona erdi

Osmaniye Av Spor Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü Başkanı Faruk Doğar, keklik ve tavşan avı sezonunun sona erdiğini bildirdi.

Başkan Doğar, 2010 - 2011 yılı av sezonunda yer alan ikinci grup kuşlardan; kum kekliği, Kınalı keklik ve kaya kekliği avı, birinci grup memeli hayvanlardan ise yaban tavşanı, ada tavşanı, tilki, kaya sansarı ve ağaç sansarı hayvanlarının avlanma süresinin sona erdiğini söyledi.

Belirtilen hayvanların avlanılmasına devam eden avcılar hakkında idari para cezası uygulanacağını belirten Başkan Faruk Doğar, bu konuda yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bu tarihlerden itibaren yukarıda bahsedilen hayvanların avlanması yasaktır. Av yapan ve yakalanan avcı arkadaşlara idari para cezası uygulanacaktır. Umarım Osmaniyeli avcı arkadaşlar bu yapılan uyarılara mutlaka göz önünde bulundururlar. Osmaniye ve ilçelerimizdeki avcı arkadaşlar 27 Şubat tarihine kadar kaya güvercini, tahtalı (hopal), sakarmeke, kaz, ördek çulluk, karatavuk ve yaban domuzu avını yapacaklardır."

Avcılık belgesi vizesini yaptırmayan avcıların her geçen ay için faizle karşı karşıya geleceklerini hatırlatan Doğar, "Onun içindir ki avcılarımız ocak ayı içerisinde ellerinden geldiği kadar avcılık belgesinin vize işlemini yaptırsınlar. Yukarıda bahsettiğimiz konular hakkında bilgi almak isteyen avcılarımızı her konuda olduğu gibi vize işlemleri konusunda avcılar kulübümüze gelerek konu hakkında geniş bilgi verilecektir." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :