Kemal Derviş'ten CHP'lileri kızdıracak açıklamalar

Kemal Derviş'ten CHP'lileri kızdıracak açıklamalar

Olası CHP iktidarında Ekonomi Bakanlığı yapacak olan Kemal Derviş, Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı.

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge'nin konuğu olan 57. Hükümet'in Ekonomi Bakanı Derviş programda, CHP'yle ilgili çarpıcı bir tespitte bulundu. Partinin "istemezükçü"zihniyetine işaret eden Derviş, Üçüncü havalimanı özelinden yola çıkarak "Bizim geçmişimizde biraz var. Yani CHP'de var bu. Köprü olmasın, şu olmasın, bu olmasın..." dedi.

"CHP'NİN PROJESİNİN MANTIĞI DOĞRU AMA..."

CHP'nin "Merkez Türkiyeprojesiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Derviş, "mantığını doğru buluyorum ama uygulama iyi olmazsa yürümez" diyerek projeyle ilgili temkinli bir yorum yaptı.

Üçüncü havalimanına karşı çıkan CHP'nin geçtiğimiz hafta açıkladığı "Merkez Türkiye"projesinin de üçüncü havalimanıyla direkt ilgili olduğunun altını çizen Derviş, "CHP'nin bu konuda düşündüğünden emin değilim açıkçası" dedi.

Kemal Derviş'ten CHP'lileri kızdıracak açıklamalar İZLE



Kemal Derviş şunları söyledi:

"ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI KESİNLİKLE GEREKLİ, THY İLE GURUR DUYUYORUM"

"Üçüncü havalimanı kesinlikle gerekli İstanbul'a. Çok mesafe alındı. Ben THY ile gurur duyuyorum. Dünyanın en iyi havayollarından bir tanesi. Biniyorum bazen Amerika'dan veya Londra'dan, Hindistan'a gitmek isteyen THY'ye alıyor, İstanbul'a geliyor, oradan da Hindistan'a veya Afrika'ya gitmek isteyen Afrika'ya gidiyor."

"CHP'DE BU VAR: KÖPRÜ OLMASIN, ŞU OLMASIN, BU OLMASIN..."

"Bu coğrafyadan yararlanmak çok önemli. Aklı başında hiç kimse üçüncü havalimanı için 'olmasın' demiyor tabii ki. Ama işte bizim geçmişimizde biraz var. CHP'de var bu. Yani, 'köprü olmasın, şu olmasın, bu olmasın...' şeklinde. Bu bitti artık."

''EKONOMİK KRİZ YOK VE OLMAYACAK DA''

Derviş, Ahmet Hakan'ın "Şu anda kriz yaşıyor mu Türkiye?" sorusuna "2001 zamanınna benzeyen bir kriz yok ve olmayacak da. Biraz şimdi riske giriyorum. Belki bazı CHP'li dostlarım 'Nasıl olmayacak Kemal Bey?' diyecekler ama önümüzde finansal kriz görmüyorum" dedi.

Ahmet Hakan'ın 'Bundan sonra ne yaşayacağız peki?' sorusuna ise şu şekilde cevap verdi:

"Eğer bir değişiklik olmazsa yavaş büyüme, yavaş büyümeye rağmen oldukça yüksek bir hayat pahalılığı ve enflasyon, işsizliğin yavaş yavaş, hızlı değil yavaş yavaş artması ve dünya yarışında Türkiye'nin yavaş yavaş geride kalınmasını yaşarız. Ha çok büyük hata yapılırsa, Merkez Bankası'nın, ki nispeten özerk hala, bence çok iyi çalışıyor Merkez Bankası, saygın bir ekip çalışıyor orda, o tamamen darmadağın olursa, ekonomi yönetimine bambaşka bir yönetim gelirse, sayın Babacan'ı çok takdir eden bir insanım, ciddi bir insan Maliye Bakanı da... Şimdi seçimde her şey söyleniyor. Ben kampanya içinde değilim. Burada sadece kendimi temsil ediyorum. Sayın Babacan dünyada saygınlık gören, işini, mesleğini çok iyi öğrenmiş, rakamları iyi bilen, saygın bir insan. Hamasette ekonominin olmayacağını biliyor. Ama bütün bunları kaybedersek, daha da kötüye gidersek o zaman tabii her şey olabilir. Ama şu an için bir kriz, birden bire büyük bir devalüasyon, bir para kaçışı, öyle bir şey görmüyorum. Hızlı büyümeyi de katiyen görmüyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.