Kılıçdaroğlu'ndan "sabotaj" açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan "sabotaj" açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 25 askerin şehit olduğu Afyonkarahisar’daki mühimmat patlaması iddiasına açıklık getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 25 askerin şehit olduğu Afyonkarahisar’daki mühimmat patlaması için “Yüzde 99 sabotaj” açıklamasına neden olan kaynaklarına açıklık getirdi.

Kılıçdaroğlu, “Komutanlar” demediğini belirterek, “Ben o gazeteciye bunları bir dost sohbeti olarak söyledim. Eski komutanların bunu söylediğini belirttim. ‘Eski’ sözcüğünü çıkarmış, ‘komutanlar’ demiş. Kayıtları açıklasın, bu etik değil” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Azerbaycan gezisi öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı açıklamalardan sonra Kılıçdaroğlu da CHP Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuştu.

İşte o açıklamalar...

Yüzde 99 değil, yüzde 99.5

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar'da meydana gelen patlamayla ilgili olarak, ''Nasıl medyaya çıkan uzmanlar 'Bu bir sabotajdır' diye söyledilerse, bana da bilgi veren tüm uzmanlar ağırlıklı olarak bu sabotajdır dediler. El bombası yere düşecekmiş de patlayacakmış cephanelik... Askerlik yapan herkes bunu bilir, milleti kandırmasınlar. O açıdan söylüyorum. Bana gelen bilgiler olayın sabotaj olduğu yönündedir, ağırlıklı olarak. Hatta birisi aynen şunu söyledi; 'Yüzde 99 bile demiyorum, yüzde 99,5'' dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.