Kemal Kılıçdaroğlu Alman gazetesi Bild'e konuştu

Kemal Kılıçdaroğlu Alman gazetesi Bild'e konuştu

CHP lideri Alman gazetesi Bild'e verdiği röportajda, Erdoğan'ın hem IŞİD'i hem de PKK'yı desteklediğini söyledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Alman gazetesi Bild'e konuştu, Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eleştirilerini sıraladı.

TERÖRLE MÜCADELE YUMUŞATILMALI

Kılıçdaroğlu, Alman gazetecinin "Erdoğan terörle mücadele mevzuatının yumuşatılmasına neden itiraz ediyor" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Erdoğan terörle mücadeleyi kendi kişisel hedefleri için istismar ediyor. Böylece kendini milletin tek kurtarıcısı olarak sunmak istiyor."

Kemal Kılıçdaroğlu Alman gazetesi Bild'e konuştu

ALMAN GAZETESİYLE BİRLİKTE ELEŞTİRDİ

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diktatör ve güvenilmez biri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Alman gazetesiyle birlikte Türkiye Cumhurbaşkanı'nın terör örgütlerini desteklediğini de söyledi.

Bild'in "Erdoğan PKK ile mücadele için IŞİD'e destek veriyor" sözlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu itiraz ettiğini söyleyerek "Erdoğan hem IŞİD'i hem de PKK'yı destekledi"ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu Alman gazetesi Bild'e konuştu

İşte röportajdan ilgili bölümler;

"ERDOĞAN TERÖR ÖRGÜTLERİNİ DESTEKLEDİ"

BİLD: Burada dikkat çeken bir durum söz konusu: Erdoğan Kürt PKK ile mücadele ederken tüm olanaklarını seferber ediyor, IŞİD’e ise yoğun destek sağladı.

Kılıçdaroğlu: “İtiraz ediyorum: Erdoğan her ikisini desteklemiştir – PKK’yı da. Onun yöntemi budur: Terör gruplarını önce destekler, çatışmaları tırmandırır, sonra da kurtarıcı sıfatıyla müdahale eder. Valilere, PKK’nın silah depolarına dokunmayın emrini verdiği Güneydoğu‘da da böyle olmuştur.“

TERÖRLE MÜCADELE MEVZUATININ YUMUŞATILMASI

BİLD: AB‘nin talepleri arasında, keyfî olan terörle mücadele mevzuatının hafifletilmesi de yer alıyor. İlgili hükümlerin gelişigüzel bir anlayışıyla her şeye ve herkese karşı uygulanmaması isteniyor. Erdoğan’ın buna ısrarla direnmesinin nedeni nedir?

Kılıçdaroğlu: “Erdoğan terörle mücadeleyi kendi kişisel hedefleri için istismar ediyor. Böylece kendini milletin tek kurtarıcısı olarak sunmak istiyor.“

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.