Kemal Kılıçdaroğlu Ermeni mi?

Kemal Kılıçdaroğlu Ermeni mi?

Gökçek, Kılıçdaroğlu'nun etnik kökenin Ermeni olmasının saklanmaması gerektiğini ve bunun cesurca ortaya çıkarak söylenebilecek bir durum olduğunu iddia etti

 

Ankara Büyük Şehir Belidiye Başkana Melih Gökçek, katıldığı bir TV programında Fikri Akyüz ve Deniz Güçer’in sorularını yanıtladı.

Gökçek, programda oldukça ilginç konulara dikkat çekerek, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fikri Akyüz, Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Gökçek’e; Kılıçdaroğlu’nun etnik kökeninin Ermeni olduğunun ortaya çıkarak, son günlerde kullanılmaya başlandığı konusunda görüşlerini sordu.

Bu sorunun sorulması üzerine, Deniz Güçer araya girerek halkın bu konulardan fazla bahsedilmesini sevmediğini söyleyerek, konuyu değiştirmek istedi fakat; istediği konuda başarılı olamadı.
Melih Gökçek; Kılıçdaroğlu dahil Türk, Kürt, Laz, Çekrkez, Ermeni eğer bu ülkede yaşamayı kabul ediyorsa etnik kökeninin hiç fark etmeyeceğini söyledi. Bu konulara kendisinin de hiç hoş bakmadığını söyeleyen Gökçek, sorulan sorunun başka bir boyunutunun daha olduğuna dikkat çekti.


Kılıçdaroğlu’na annesi Yemuş Hanım’ın Ermeni olduğu konusunda sorular sorulmasına rağmen, net bir cevap vermediğini söyleyen Gökçek, insanların kendi etnik kökeninden kaçmamaları gerektiğini söyledi.
Yemuş hanımın ermeni olmasını o kadarda önemli olmadığını söyleyen Gökçek, Kılıçdaroğlu’nun bunu saklamak için her şeyi yaptığını söyledi.

Gökçek; Kılıçdaroğlu’nun seçim için İstanbul’da Ermeni cemaatlerine giderek siyasi destek istediğini söyleyerek, bunu o cemaatlerden rahatlıkla öğrenilebileceğini sözlerine ekledi.


Israrla Kılıçdaoğlu’nun Ermeni olmasının önemli olmadığının altını çizen gökçek, asıl önemli olan konunun Kılıçdaroğlu alevi olması olduğunu söyledi.


Türkiye’de kim alevi – Sünni ayrımı yapıyorsa vatana hainilik yapacağını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun alevi vatandaşların çoğunlukta olduğu yerlerde miting yaptığını fakat Alevilikle ilgili bir soru sorulduğunda kaçamak cevaplar vererek kendisinin alevi olduğunu gizlemeye çalıştığını ileri sürdü.


CHP, Kılıçdaroğlu’nu Genel Başkan seçerken bunlara bilerek seçtiğini söyleyen Gökçek, insanların kesinlikli etinik kökenlerinden utanmamalayarını ve Kılıçdaroğlu’nun da hiç çekinmeden çıkarak bunu dürüst bir şekilde söylemesi gerektiğin dile getirdi.

 

Etiketler :