Kılıçdaroğlu parti grubundan Hüseyin Aygün'ü eleştirdi

Kılıçdaroğlu parti grubundan Hüseyin Aygün'ü eleştirdi

Kemal Kılıçdaroğlu, Hüseyin Aygün'ü eleştirdi. CHP grubu alkıştan yıkıldı

 

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Başta Dersim olayları olmak üzere Mustafa Kemal Atatürk'e ilişkin açıklamalarıyla partisinin ulusalcı kanadının hedefindeki isim olan Hüseyin Aygün, parti içi tartışmaların odağındaki isim olmuştu.

HÜSEYİN AYGÜN'Ü ELEŞTİRDİ

Kılıçdaroğlu, Çin dönüşü yaptığı ilk grup toplantısında Hüseyin Aygün'ün yazar Dido Sotiruyu'nun Türkçeye 'Benden Selam Söyle Anadolu'ya olarak çevrilen romanını okuduktan sonra Twitter'a 'Kurtuluş Savaşının Anadolu'daki Rumlara etnik temizlik için yapıldığını düşündüğünü' yazan Aygün'ün sözlerini eleştirdi.

CHP GRUBU ALKIŞTAN YIKILDI

'Kurtuluş Savaşı'nda etnik temizlik yapıldı iddiasını asla ama asla kabul etmiyoruz.' diyen Kılıçdaroğlu'nun sözleri sonrası CHP grubu adeta alkıştan yıkıldı.

 

İşte Kılıçdaroğlu'nun o sözleri

'DOĞUNUN HASAN TAHSİN'İ DERSİMLİ DİYAP AĞA'DIR'

Bizim sosyal demokrasi anlayışımızda ne ezen ne ezilen hakça bir düzen var. 1976 yılında bunu parti programımıza koyduk. Sen daha bunları bilmiyorsun. Ben sana bir soru soracağım hangi ülkenin taşeronusun. Evet ulusalcıyız devrimciyiz, halkçıyız biz. Biz hukuktan yanayız, insan haklarından yanayız. Hiç bir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye'den yanayız. Düşman ilk İzmir'e geldiğinde ilk ateşi Hasan Tahsin attı. Polatlı'ya kadar geldiler. Meclis'i Kayseri'ye taşıyalımdediler. Dersimli Diyap Ağa kürsüye çıktı biz buraya ölmeye geldik kaçmaya değil. dedi. Batının Hasan Tahsin'i ne ise Doğu'nun Hasan Tahsin'i de Diyap Ağa'dır.

'ETNİK TEMİZLİK YAPILDI İDDİASINI KABUL ETMİYORUZ'

Şahin Bey Gaziantep'te boşuna çıkmadı. Kuvey-i Milliye mayası var bu partinin hamurunda. Biz düşmana saygı duyduk. M. Kemal İzmir'e girdiğinde yere serilen bayrağı yerden kaldırın talimatını verdi. 'Kurtuluş Savaşı'nda etnik temizlik yapıldı' iddiasını asla ama asla kabul etmiyoruz. O savaşı verdik topraklarımız işgal altındaydı. Mustafa Kemal o savaşı verdikten sonra 'Savaş zorunlu olmadıkça  bir cinayettir. ' dedi. Sosyal demokrat olarak savaşa karşıyız. Bu partide çalışacak arkadaşlarımın bu konuları iyi bilmesi gerekir. Bu topraklar içinanneler gencecik çocuklarını savaşa gönderdi. Anneler sırtlarına top mermilerini alıp kilometrelerce yürüdüler. Polatlı'da bir fotoğraf var ya Cumhuriyet'i biz böyle kazandık diye. Ama onurları var onların. O yiğit insanları saygıyla selamlıyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.