Kılıçdaroğlu: Çiller'e tutuklama kararı çıkarıldı

Kılıçdaroğlu: Çiller'e tutuklama kararı çıkarıldı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, DİSK Genel Kurulunda önüne gelen bir notu okudu ve eski Başbakanlardan Tansu Çiller hakkında tutuklama kararı çıkarıldığını söyledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, siyasi hayatının en büyük gaflarından birine imza attı. Kürsüde önüne gelen notu okuyan Kemal Kılıçdaroğlu, "Tansu Çiller hakkında tutuklama kararı çıkarılmış" dedi.

Beşiktaş Kültür Merkezi'ndeki DİSK Genel Kuruluna katılan Kılıçdaroğlu, konuşmasını yaptığı sırada önüne bir not uzatıldı. toplantısında konuşması sırasında önüne gelen bir notu okudu. Kılıçdaroğlu, "Bana iletilen nota göre, eski Başbakanlardan Tansu Çiller hakkında tutuklama kararı çıkarılmış" dedi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra gazetecilerin soruları üzerine verdiği cevapta, bu konuda kendisinin bir bilgi sahibi olmadığını, bütün bilgisinin arkadaşlarının önüne getirdiği nottan ibaret olduğunu söyledi.

İşin ne olduğu ise daha sonra ortaya çıktı. Basın mensupları Kılıçdaroğlu'nun paylaştığı bilginin doğru olup olmadığını araştırmaya başladı. Bu sırada bazı CHP'liler, Kılıçdaroğlu'nu "MİT'çilerin tutuklanma kararı bir not olarak ulaştırıldı. Çiller ile ilgili bir notun verilmedi" dediler.

ÇİLLER'E DE SORULDU

Bu arada konu eski Başbakanlardan Tansu Çiller'e de iletildi. DYP eski Genel Sekreteri olan Rotahaber yazarı Tevfik Diker, konuyu Çiller'in koruma müdürüne yöneltti.

Koruma Müdürü, "Sayın Çiller hakkında bugüne kadar böyle bir bilgi ya da tebliğat iletilmedi" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.