Kemal Kılıçdaroğlu'na Tunceli şoku

Kemal Kılıçdaroğlu'na Tunceli şoku

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kamer Genç ve ve Hüseyin Aygün'ü Tunceli'de ilk iki sıradan aday göstermesi halkı şoke etti.

12 Haziran'da yapılacak milletvekilliği seçimleri için CHP genel merkezine Tunceli adaylığı için 22 kişi başvuruda bulunmuştu. Ancak aday listesine bunlar dışında genel merkezden, 5 dönemdir Tunceli milletvekilliği yapan Kamer Genç'in birinci sıraya konulması parti tabanında rahatsızlık oluşturdu.

CHP'nin Tunceli adaylarını eleştiren vatandaşlardan Hasan Ayabil, "Kamer Genç, Tunceli'de ömrünü doldurmuş bir insan, adam yaşını başını almış, ben geçen seçimde Kamer Genç'e oy verdim. Genel başkanımız 78 adamı tırpanladı. Kamer Genç'i de tırpanlasaydı. Bunun yanında daha genç daha dinamik insanlar var. Bunun yanında Hüseyin Aygün, başka partiden gelmiş. Sonra CHP'li olmuş. Tepeden getirilmiş insana kim oy verir? Adaylar yüzünden kimse CHP'ye oy vermeyecek. Ben de halk partisine oy vermeyeceğim" dedi.

Genel Merkezin aday seçiminde Tunceli'de yaşayan vatandaşların fikrini alarak adayları belirlemesi gerektiğini hatırlatan Mehmet Kazan, "Keşke daha genç adaylara yer verilseydi. Kamer Genç sevdiğimiz bir milletvekilimiz, güzel şeyler yaptı. Ancak gençlerin yolunu açsaydı ve kendi isteğiyle adaylıktan çekilseydi çok iyi olurdu. Parti içinde bir sürü insan tasfiye edildi. Keşke Kamer Genç de kendi isteğiyle çekilseydi." şeklinde konuştu. Tunceli'deki adayların belirlenmesine yönelik eleştirilerde bulunan Zülfü Tokmak ise yıllardan beri milletvekili seçilen adayların yerini genç insanlara bırakmasının iyi olacağını hatırlatarak Kamer Genç'in adaylıktan çekilmesi gerektiğini söyledi.

 
www.gazeteajans.com


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.