Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Kurultayı açılış konuşması

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Kurultayı açılış konuşması

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Adalet Kurultayı'nın açılış konuşmasında faize ödenen paranın çiftçiye ödenmesi çağrısı yaptı.

Adalet Yürüyüşü yapan Kemal Kılıçdaroğlu, şimdi de Çanakkale'de Adalet Kurultayı düzenliyor.

Kurultay'ın açılışında CHP Genel Başkan'ı bir konuşma yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan kısımlar şunlar;

"ADALETLİ BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ"

Adalet Kurultayı'nın Çanakkale'de olmasının bir anlamı var. Biz biriz, beraberiz. İnsanlarımız arasında yarım yapmıyoruz. Kavga istemiyoruz, dövüş istemiyoruz. Huzur, barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Adaletli bir Türkiye istiyoruz.

"ŞEHİTLERİMİZE ŞÜKRAN BORÇLUYUZ"

Çanakkale Geçilmez destanı yazıldı, 3 yıl sonra tek bir mermi atmadan düşman gemileri Dolmabahçe önünde demirlediler ve başkenti ele geçirdiler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale'de kapattığı sayfayı 1919'da açtı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Kurultayı açılış konuşması

Bugün 26 Ağustos Başkomutanlık Meydan Savaşı'nın başladığı gündür, gazilerimize, şehitlerimize şükran borçluyuz. Siz bu güzel ülkeyi inşa ettiniz, onlara her zaman her ortamda saygı duyacağız.,

"20 TEMMUZ DARBESİNE KARŞIYIZ"

İnsanlık tarihi adalet mücadelesiyle geçmiştir. Bundan sonra da geçecektir. Adaletsizliğin temellerinden biri 15 Temmuz darbe girişimidir. Bu ülkenin insanları iki 15 Temmuz olduğunu unutmasınlar. Biri halkın 15 Temmuz'u. Bir de sarayın 15 Temmuz'u var. Karşı çıktığımız sarayın 15 Temmuz'udur. 20 Temmuz darbesini yapanlara ve o darbecilerin tümüne karşıyız.

"ONLAR DA BU ÜLKEDE HAK HUKUK OLMADIĞINI BİLİYOR"

Binlerce akademisyenin işine son verildi gazeteciler hapiste, milletvekilleri hapiste. Enis Berberoğlu'nun tutuklanması bardağı taşıran son damla olmuştur ve yürüdük. Ankara'dan İstanbul'a hak, hukuk, adalet için yürüdük. Yolda kalırsınız dediler yürüdük. Bize şunu söylemeyemediler; bu ülkede hukuk var, adalet var neden yürüyorsunuz. Onlar da biliyorlar; bu ülkede adalet de yok, hukuk da yok.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Kurultayı açılış konuşması

Bugün Türkiye'de 80 milyon kişi adalete susamıştır. Sizler buraya adalet için geldiniz. Dolayısıyla biz adalet yürüyüşümüze aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. Bu ülkede hak da yok hukuk da yok adalet de yok.

Dünyanın en barışçıl eylemini yapıyorsunuz, İnsan Hakları Anıtı'nın önünde. Alıyorlar, ceza yazıyorlar, serbest bırakıyorlar. Başa çıkamadılar, İnsan Hakları Heykeli'nin etrafını kuşatıyorlar. Sonra terörist ilan ediyorlar. Açlık grevi yapıyorlar, doğrudan doğruya hapise atıyorlar. Nuriye ve Semih'i nasıl anmazsınız? Sormak gerekir, bu mudur adalet?

"ENİS BERBEROĞLU'NA SELAMLARIMIZI YOLLUYORUZ"

Yoksul bir ailenin eğitim harcamalarıyla zengin bir ailenin eğitim harcamaları arasındaki fak 78 katına çıkmış. Bu mudur adalet. Aile boğazından kısıyor çocuğu hazırlanıyor. Birileri geliyor soruları çalıyor o soruları çalanların sırtları sıvazlandı. Bu mudur adalet.

AYM, milletvekilleri yargılanabilir ancak tutuklanamazlar dedi. Bugün bir çok milletvekili tutuklu. AYM Başkan ve üyelerine sesleniyorum siz gerçekten hakimseniz, onurlu durmak istiyorsanız, bir an evvel kararlarınızı yeniden verin. Herkesin bildiği MİT tırları meselesi, devlet sırrı sayılarak Enis Berberoğlu gözaltına alındı, 25 yıl ceza verildi. 80 milyonun bildiği bir konu nasıl devlet sırrı sayılır? Enis Berberoğlu'na Adalet Kurultayı'ndan adaletli selamlarımızı yolluyoruz. Çanakkale'den sesleniyorum; siz kaç kişi gelirseniz gelin CHP olarak dimdik kaya gibi duracağız.

"ATLETİMLE UĞRAŞACAĞINA 142 MİLYAR DOLAR FAİZİ ÇİFTÇİYE VERSENE"

Birileri faize karşıyım diyor. Çok yüksek diyor. Son 15 yılda bir avuç faiz lobisine ödenen miktar 142 milyar dolar. Benim atletimle uğraşacağına 142 milyar doları bu ülkenin çiftçisine versene. Düşünün Gazze'ye gitmek için vatandaşları teşvik edeceksin. Binin gemiye diyecek, göndereceksiniz. 9 Türk vatandaşı hayatını kaybedecek, kıyameti koparacaksın sonra gideceksin önlerinde diz çökeceksin.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Kurultayı açılış konuşması VİDEO

 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Kurultayı açılış konuşması

"ADIMA TAHAMMÜL EDEMİYORLAR"

Bunlar yeri zamanı geldiğinde adıma tahammül edemiyorlar. Sağa dönüyorum, "Ey Kılıçdaroğlu", sola dönüyorum "Ey Kılıçdaroğlu", öne bakıyorum "Ey Kılıçdaroğlu", arkaya bakıyorum "Ey Kılıçdaroğlu". Kılıçdaroğlu ne yaptı? Ben bu ülkede hakkı, hukuku savunuyorum.

"KIŞLAYA, CAMİYE ADLİYEYE SİYASETİ SOKMAYACAĞIZ"

İlk hedefimiz hak, hukuk, adalettir. Bu pencereden baktığımızda sorunları daha rahat çözmüş oluruz. Hep birlikte devlette liyakati sağlayacağız. İşi ehline vereceğiz. Biz kışlaya, camiye, adliyeye siyaseti sokmayacağız. Kimlik üzerinden siyaset yapmayacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.