Kemalistlerin gayri ahlaki hayali

Kemalistlerin gayri ahlaki hayali

Habet Türk TV'de yayınlanan Yiğit Bulut'un sunduğu Basın Kulübü programında yine hararetli tartışmalar yaşandı. Özellikle bir cümle tartışmayı körükledi:

Habet Türk TV'de yayınlanan Yiğit Bulut'un sunduğu Basın Kulübü programında yine hararetli tartışmalar yaşandı.

Program konukları Ece Temelkuran, Can Ataklı ve Rasım Ozan Kütahyalı arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. Bir ara sözü alan Kütahyalı Kemalistlerin gayri ahlaki hayalini açıklarken bu hayalde başörtülülerin olmadığının altını çizdi.

Üniversite yıllarında Arapça öğrendiğini söylediği arkadaşları tarafından alaya alındığını belirten Ece Temelkuran, Türkiye'de Araplara karşı önyargısı olan bir neslin yetiştirildiğini ifade etti.

Yiğit Bulut'sa son dönemde darbeler, irtica paranoyaları, ekonomik buhranlarla sindirilmiş insanların kazanır hale gelmesinin iyi bir gelişme olduğunun altını çizdi.

Kemalist rüyada başörtüsü yoktu

Kemalist bir aileden geldiğini belirten Taraf yazarı Rasım Ozan Kütahyalı, 'Kemalistlerin rüyasında benim anne babamın da rüyasında başörtülü kadınlar yoktu. Kürtlüğünü açıkca ifade eden insanlar yoktu. Onlar başlarını açacak diye hayal ettiler' derken Can Ataklı'nın tepkisi ile karşılaştı. Ataklı'ya göre bu ifadeler çok keskin...



Kemalistlerin paranoyası

Kütahyalı Kemalistlerin bir travmasını da açıkladı. Kütahyalı'ya göre Kemalistler son dönemde yaşanan olumlu gelişmeleri kendileri yapamamış olmaktan büyük üzüntü duyuyorlar.

Programın son sözü Yiğit Bulut'tan geldi. Bulut'un son sözü: 'Türkiye kötü bir noktaya gitmiyor.'

www.moralhaber.net

Etiketler :