Kenan Evren'e müebbet istendi! FLAŞ

Kenan Evren'e müebbet istendi! FLAŞ

12 Eylül Darbesi'ne ilişkin davada mahkeme Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

12 Eylül askeri darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Ali Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı davada savcı müebbet istedi. 

MÜEBBET İSTEDİ

Cumhuriyet Savcısı Selçuk Kocaman, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Kocaman, sanıkların, 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 146. maddesi uyarınca cezalandırılmalarını talep etti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ

Maddede, "Türkiye Cumhuriyeti Teşkilatı Esasiye Kanunu'nun tamamını veya bir kısmını tağyir ve tebdil veya ilgaya ve bu kanun ile teşekkül etmiş olan Büyük Millet Meclisini iskata veya vazifesini yapmaktan men'e cebren teşebbüs edenler, ağırlaştırılmış müebbet ağır hapis cezasına çarptırılır" ifadesi yer alıyor.

Ankara GATA'daki Evren ile İstanbul GATA'daki Şahinkaya, savcının görüşünü duruşma salonu ile bulundukları yerler arasında kurulan sesli ve görüntülü sistem üzerinden izledi.

Savcının görüşünü açıklamasının ardından duruşmaya 13.30'a kadar ara verildi.İNTERNETHABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.