"Bçg'nin Pkk İle İlişkisini Tespit Ettik"

"Bçg'nin Pkk İle İlişkisini Tespit Ettik"

28 Şubat döneminin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, Batı Çalışma Grubu(BÇG) ile PKK arasında ilişki tespit etiklerini söyledi.

Has Parti tarafından İlci Otel'de düzenlenen ve otorum başkanlığını ESAM Başkanı Recai Kutan'ın yaptığı Milli İradeye Vurulan Hançer: 28 Şubat isimli panele konuşmacı olarak Gazeteci Yazar Taha Akyol, eski bakanlardan Hasan Celal Güzel ve dönemin Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu katıldı. Panelde konuşan Orakoğlu, Türkiye'nin 5 darbe ve 32 psikolojik harekat yapıldığını belirterek, bunların devlet-millet ayrışması için yapıldığını dile getirdi. Bu yapılanlarla Türkiye'nin kendi içine kapandığını hatırlatan Orakoğlu, yapılanların ortaya çıkarılmamasının istihbaratçıların ayıbı olduğunu kaydetti. MİT'in İsrail lobisini ortaya çıkarması gerektiğine dikkat çeken Orakoğlu, 28 Şubat'ın aydınlatılması için yapılan girişimlerin önemli olduğunu kaydetti. Emniyet İstihbarat Daire Başkanı iken Batı Çalışma Grubu'nu deşifre ettiklerini hatırlatan Orakoğlu, 'O dönem BÇG ile ilgili belgeleri Cumhurbaşkanı'na kadar arz ettik. Cumhurbaşkanı gerekeni yapmadığı gibi belgeleri askerlere iade etti. Demirel, askeri cunta ile işbirliği yaptı. Demirel'in, öyle davranacağını bilseydik farklı davranırdık. 'dedi. Batı Çalışma Grubu ile PKK arasında ilişkiyi tespit ettiklerini aktaran Orakoğlu, ele geçirilen belgelerde 'terörü açıktan lanetleyeceğiz, el altından destekleyeceğiz' dendiğine dikkat çekti. Orakoğlu, 28 Şubat'la ilgili askerlerin tasfiye edilmesine karşın sivillere birşey olmadığını kaydetti.


KURTULMUŞ: 28 ŞUBAT ÜZERİNDEKİ KARANLIK ÖRTÜ KALDIRILMALI

Panelde bir konuşma yapan Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ise 28 Şubat üzerindeki karanlık örtünün kaldırılması gerektiğini söyledi. 28 Şubat'ın sonuçlarının diğer darbelerden daha ağır olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, 28 Şubat'ın tek bir kitleye değil topluma karşı yapılmış bir darbe olduğunu ifade etti. 28 Şubat mağdurlarının haklarının iade edilmesi gerektiğini belirten Kurtulmuş, 'Bugün Meclis'te yemin etmediği halde özlük haklarını kullananlar var. Merve Kavakçı'ya da özlük hakları verilmeli. Hükümeti 28 Şubat'ın mağdurlarının haklarının iadesi konusunda hazırlık yapmaya çağırıyorum. 'dedi. 28 Şubat'la hesaplaşmak için su alan 12 Eylül kayığından inmek gerektiğini dile getiren Kurtulmuş, 12 Eylül ve 28 Şubat'ı ortadan kaldırmak için mücadele edeceklerini kaydetti.

HASAN CELAL GÜZEL: ASKERİ CUNTAYI HABER VERDİM, BENİ HAPSE ATTILAR

Hasan Celal Güzel ise 28 Şubat döneminde askeri cuntayı savcılığa, başbakanlığa, cumhurbaşkanlığına, Genelkurmay Başkanlığı'na ilettiğini belirterek, 'Nuh Mete Yüksel darbecileri deşifre ettiğim için beni gözaltına aldı. Darbeyi ihbar ettiğim için hakkımda DGM'de dava açıldı. 4 ay 11 gün hapis yattım. AİHM'den 5 dava kazandım. 'dedi. Darbe yapanların ödüllendirildiğini aktaran Güzel, ibret olsun diye Kenan Evren'in sembolik de olsa yargılanıp ceza alması gerektiğini kaydetti. Darbe dönemleri öncesinde irtica geliyor yaygaraları yapıldığını hatırlatan Güzel, hiçbir zaman laikliğin elden gitmediğini ama demokrasinin elden gittiğini kaydetti. Halkın, memleket müdafaası için verdiği tankın namlusunun halka çevrildiğini belirten Güzel, vatandaşa namlu çevirenlerin alçak bir zalim olduklarını söyledi.


Gazeteci Yazar Taha Akyol ise 28 Şubat'tan dersler çıkarılması gerektiğini ifade ederek, devletin irtica paranoyasından artık kurtulması gerektiğini bildirdi. 28 Şubat döneminde subay eşlerine istihbarat görevi verildiğini hatırlatan Akyol, bu dönemde muhafazakarların mağdur olduğunu, haksızlığa uğradığını belirtti. Türkiye'de İslami kesimlerin demokrasinin önemini 28 Şubat'a kadar öğrenemediğini aktaran Akyol, muhafazakarların çocuklarını çağın gereklerine göre bilimde, sanatta, ekonomide, iş hayatında en üstte olacak şekilde yetiştirmeleri gerektiğini kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.