Kenan Evren'e Bir Balyoz Daha

Kenan Evren'e Bir Balyoz Daha

Mazlum-Der Gaziantep Şubesi, Kenan Evren'in isminin cadde ve okullardan alınması için çalışma başlattı.

Bu kapsamda, Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe ile başvuran dernek, Kenan Evren isminin hafızalardan çıkarılmasını istiyor. Mazlum-Der Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik, Kenan Evren isminin şehirdeki bulvar ve okuldan isminin alınması için dilekçeli başvuru yaptıklarını ifade etti.

Çelik, yaptığı açıklamada, millet iradesini ayaklar altına alanların cezalandırılmasını istedi. Çelik, eli silah tutanların, sivillere itaatsizliğinin gelenek haline getirildiğini belirterek, şöyle konuştu: "12 Mart 1971 Muhtırası'nın üzerinden 39 yıl geçti. O kara günü unutmuş değiliz. Siyasi iktidar muhtıraya direnmek yerine meclisten kaçmıştı. Bu Demirel'in akıllarda kalan ilk şapka eylemiydi. Halkın iradesinin ayaklar altına alınmasına seyirci kalmıştı. Eğer sivil irade o gün muhtıranın okunmasına engel olsaydı; 12 Eylül ve 28 Şubat yaşanmazdı. Sarıkız, Ayışığı, Eldiven ve Balyoz darbe planları da yazılmazdı. 27 Nisan Muhtırası'nı yazanlar ise bir kere daha düşünmek zorunda kalırdı. Cuntanın ayak sesleri de ömür boyu duyulmazdı."

Halkı kışkırtmak için Danıştay'a saldıranların, darbe ortamına hazırlık için Hrant Dink'i kurban seçenlerin, darbe girişimiyle milleti kafese almaya çalışanların, Allah'ın evine bomba koyacak kadar ileri gidenlerin, esnafı, cemaati, öğrenciyi, veliyi, örtülüyü, örtüsüzü, bürokratı ve milletvekillerini fişleyenlerin, millete ve hükümete kirli tezgâhlar kuranların, yargı önünde hesap verdiklerini söyleyen Çelik, bundan sonra da vereceklerini dile getirdi.

Karanlık dönemlerin bir daha yaşanmaması için bu sürece tam destek verdiklerini kaydeden Çelik, darbelere, darbecilere ve çetelere karşı direneceklerinin altını çizdi. Çelik, "Direneceğiz, çünkü jakoben zihniyetin hedefinde milletin olduğunu biliyoruz. Direneceğiz, çünkü geri adım atarsak yürüyemez hale getirileceğimizi görüyoruz. Direneceğiz, çünkü ülkenin darbeciler yargılanmadan düzlüğe çıkamayacağını biliyoruz. Direneceğiz, çünkü biz sessiz kaldığımızda başımıza indirilecek balyozu görüyoruz. Ve herkese sesleniyoruz; Darbecilerden kurtulmak için birlik olalım." diye konuştu.

Çelik, Gaziantep Valiliği'ne yazdığı dilekçede, kamu vicdanını rahatlatmak ve hukuk dışılığa karşı bir tavır olarak,12 Eylül 1980 darbesinin liderinin adını taşıyan Kenan Evren İlköğretim Okulu'nun adının değiştirilmesini talep etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi verilen dilekçede de, Kenan Evren'in adını taşıyan bulvarın değiştirilmesi talebinde bulunan Çelik, "Ödüllendirme işleminin en önemli nişanesi; önde gelen darbecilerin adlarının kamuya ait mekânlardan adlarının silinmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Etiketler :