Kenan Evren'in talimatla Süper Lig'e çıkardığı takım

Kenan Evren'in talimatla Süper Lig'e çıkardığı takım

Darbeci Kenan Evren'in ölümü, 1980-81 sezonunda verdiği talimatla Süper Lig'e çıkardığı Ankaragücü'nü akıllara getirdi.

Darbeci Kenan Evren, tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde 98 yaşında hayatını kaybetti. Öğle saatlerinde yaşlılığa bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle sağlık durumu ciddileşen Evren, yoğun bakım ünitesine alındı. Solunum cihazına bağlanan Evren, kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

DARBEDEN SPOR DA NASİBİNİ ALDI

Sporterim.com'un haberine göre; 12 Eylül 1980 darbesi hayatımızda birçok şeyi değiştirdi, birçok şeyi de engelledi. 12 Eylül darbesiyle darbe yiyen bir alan da spor oldu. Buna en güzel örnek 80-81 yılındaki Federasyon Kupası'ydı...

ANKARAGÜCÜ'NE KAYITSIZ KALAMADI

O dönem 2. Lig takımı olan Ankaragücü, Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi devleri de yendiği 13 maçlık serüvenin ardından kupanın sahibi olur. Çift maçlı eleme usulüne göre oynanan turnuvada, finalde Boluspor'u 2-1 ve 0-0'lık skorlarla geçen Ankaragücü, Kenan Evren tarafından ödüllendirilecektir.

BASKIYLA YASA ÇIKARTTI

Emir verilerek bu işi yapamayacağını bilen Evren, dönemin Spor Bakanı'na yaptığı baskıyla yeni bir yasa çıkarttırır. Yasaya göre hangi takım Türkiye Kupası'nı kazanırsa, 1. Lig'de oynamaya hak kazanacaktı. Nitekim öyle de olmuştu. Ankaragücü kupayı kazandı 1. Lig'in yolunu tuttu.



TRABZONSPOR'U DA MAĞLUP ETTİLER

Kenan Evren, Ankaragücü'nün Trabzonspor'la yapacağı Devlet Başkanlığı Kupası'nı da kazanmasını istiyordu. Ona göre bu galibiyet 1. Lig'e yükseltilme kararını sağlamlaştıracaktı. O dönem fırtına gibi esen Trabzonspor'u da geçip Devlet Başkanlığı Kupası'nı da kazanan Ankaragücü için 1. Lig vakti gelmişti. Sarı-lacivertli ekip o yıldan 2012-2013 yılına kadar ligde kaldıktan sonra küme düşerek alt liglerin yolunu tuttu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.