Kendine Çeki düzen ver

Kendine Çeki düzen ver

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in kendisine çeki düzen vermesini istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in kendisine çeki düzen vermesini istedi. Başbakan Erdoğan, "Biz bugüne kadar neysek bundan sonra da oyuz. Kendisine bu noktada çeki düzen vermesi gereken varsa o da İsrail'dir" dedi.

 

Başbakan Erdoğan Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde ayağının tozuyla gazetecilerin karşısına çıktı. İsrail'le yaşanan "alçak koltuk" tartışması ve özür krizine dair açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, İsrail'in kendisine çeki düzen vermesi istedi. Başbakan Erdoğan, "Biz bugüne kadar neysek bundan sonra da oyuz. Kendisine bu noktada çeki düzen vermesi gereken varsa o da İsrail'dir. Kendisine çeki düzen vermesi lazım ve bölgede daha adil olması lazım. Daha barıştan yana olması lazım." dedi.

 

Gazetecilerin, "İsrail, yaşanan olayla ilgili özür diledi mi?" sorusuna Başbakan Erdoğan, "Bu konuda Dışişleri bakanlığımız basın açıklamasını yapmış olması lazım, bana uçakta bilgi geldi bakanlık açıklamayı yaptı. Diplomatik olarak beklenen cevabı, istediğimiz cevabı aldıklarını söylediler. Mektupların içinde de özür beyanı geçiyor, bunu da ifade ettiler." cevabını verdi.

 

İsrail'in Türkiye'den alması gereken dersler olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, "Bu konularda nasıl hareket edileceği noktasında Türkiye'den alınması gereken dersler var. Bu dersi alamayanlar, tavırlarını ona göre belirlemeli bundan sonraki süreçlerini de ona göre ayarlamalıdırlar. Yoksa biz göreve geldiğimiz günden bu yana tüm komşularımızla bu denli dostluk oluşturmaya çalışırken. İsrail'e bir başbakan olarak ziyaretimi yaptım. Ziyaretimden dönüşte de bazı şeyleri açıkladım hatırlarsanız. O günden bu güne biz, kin, nefret, böyle bir şey de gütmedik. Ancak 2009'un başındaki o arzu edilmeyen tablodan sonra farklı bir gelişme sürecine girdik. Ve burada da zaten aklıselimle tüm olayları takip edenler kimin nerede durduğunu gayet iyi gördüler." şeklinde konuştu.

 

Etiketler :