Kendisini tekzip ediyor

Kendisini tekzip ediyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, şimdiden Türk siyasetinde çarklarıyla en çok dikkati çeken liderler arasında yerini aldı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, şimdiden Türk siyasetinde çarklarıyla en çok dikkati çeken liderler arasında yerini aldı. Başörtüsü, Dersim, genel af konularında önce söylediğini sonra inkar eden Kılıçdaroğlu'nun çark etmediği tek konu Ergenekon avukatlığı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'U' dönüşlerine hemen hemen her gün bir yenisini ekliyor. Söylediği sözleri inkar ettiği için adı 'Çarkçı Kemal'e çıkan Kılıçdaroğlu, Dersim, başörtüsü, genel af gibi konularda yaptığı çıkışları, üzerinden neredeyse saatler geçmeden inkar etti. Kılıçdaroğlu'nun ilk çarkı, genel başkan seçilmeden önce Dersim konusunda oldu. Dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, 'Dersim'de analar ağlamadı mı' diyerek, terörle mücadele için Dersim katliamını örnek gösterdi. O zaman CHP Grup Başkanvekili olan Kılıçdaroğlu, Tunceli'nden Öymen'i istifaya davet etmişti. Ancak Ankara'da geri adım attı. Kılıçdaroğlu'nun ikinci çarkı ise af konusunda oldu. Batman'da genel affı gündeme getiren Kılıçdaroğlu, Ankara'da 'Ben öyle bir şey söylemedim' dedi.

AYNI GÜN KENDİSİNİ TEKZİP

Kılıçdaroğlu, genel başkan seçilmesinin ardından Radikal gazetesine verdiği röportajlarda, başörtüsü sorununu çözme vaadinde bulundu. Kılıçdaroğlu, aynı günün akşamı kendisini tekzip etti. Kılıçdaroğlu 'Ben öyle demek istemedim' diye açıklama yaptı. Parti kurmaylarının 'kendi adına konuşmuş olabilir' çıkışının ardından uzun bir süre sessiz kalan Kılıçdaroğlu, bu kez İstanbul mitinginde, "Söz veriyorum türbanı da biz özgür kılacağız" dedi. Bu açıklamaların ardından hem Başbakan Erdoğan hem de MHP sözcüleri 'Çözüme hazırız. Kılıçdaroğlu teklifini açıklasın' dediler. Ancak, Kılıçdaroğlu'ndan cevap gelmedi.

Kılıçdaroğlu, genel af konusunda iki kez sözlerini inkar etti. Batman'daki çıkışından dolayı geri adım atan Kılıçdaroğlu, ikinci genel af çağrısını Tunceli mitinginde yaptı. Kılıçdaroğlu, 'Hayır' deyin, toplumsal mutabakatla, kardeşçe, doğudan batıya, güneyden kuzeye herkese özgürce genel affın yolu açılsın." diye konuştu. Kılıçdaroğlu, bu konuşmasını da bir gün sonra reddetti.

ERGENEKON'A HEP SELAM

Deniz Baykal'ın skandal görüntülerin ardından istifa etmesiyle adaylığı gündeme gelen Kılıçdaroğlu, her fırsatta aday olmayacağını kesin olarak dile getirdi. Bu açıklamaların üzerinden iki gün geçmeden Kılıçdaroğlu, adaylığını açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun çark etmediği tek konu Ergenekon oldu. Her fırsatta Ergenekon sanıklarına selam gönderen Kılıçdaroğlu, Ergenekon sanıklarının yargılandığı özel yetkili mahkemeleri kaldıracakları vaadinde bulunuyor.

Yeni Şafak

Etiketler :