Kene'den Ölümler Devam Ediyor

Kene'den Ölümler Devam Ediyor

Amasya ve Tokat'ta kene ısırması sonucu rahatsızlandıktan bir süre sonra Samsun ve Sivas'ta tedavi altına alınan iki vatandaş tedavi gördükleri hastanelerde hayatını kaybetti.


SAMSUN'DA KENEDEN ÖLÜM HABERİ

Amasya Merzifon'da göbeğine yapışan kendisi çıkaran bir vatandaş, fenalaşmasının ardından kaldırıldığı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Merzifon Hacıyakup köyünde oturan ve çiftçilikle uğraşan Yaşar Albayrak'ı (46) 8 gün önce göbeğinden kene ısırdı. Keneyi kendisi çıkarıp atan 2 çocuk babası Yaşar Albayrak, 3-4 gün sonra fenalaştı. Önce Merzifon Devlet Hastanesi'ne götürülen Albayrak, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle 05 Haziran'da Samsun'a sevk edildi. OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Servisi'nde tedavi altına alınan Albayrak, doktorların çabalarına rağmen dün gece 23.30 sıralarında hayatını kaybetti.

OMÜ Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sümbül, Yaşar Albayrak isimli hastanın 05 Haziran'da hastanelerine getirildiğini belirterek, "Hasta, 8 gün öncesinde göbeğinde kene fark etmiş. Kendisi çıkarmış. 3-4 gün sonra yüksek ateş ve mide bulantısı gibi şikayetleri başlamış. Merzifon Devlet Hastanesi'ne götürmüşler, kan değerleri düşük olunca Samsun'a sevk edildi. Geldikten sonra 8 Haziran'da yüksek ateşle birlikte mide ve bağırsak sisteminde kanama başladı. Gerekli müdahale yapıldı. Ancak gittikçe genel durumu kötüleşti. Ayrıca akciğerinde de kanama başladı. 9 Haziran'da solunum cihazına bağlandı. Hasta, dün akşam 23.30 sıralarında hayatını kaybetti" dedi.

Prof. Dr. Mustafa Sümbül, kene ısırma vakalarında vatandaşların en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalarını istedi.

Yaşar Albayrak'ın cenazesi, yakınları tarafından alınarak Merzifon Hacıyakup köyünde bugün toprağa verilecek.

SİVAS'TAN KENEDEN ÖLÜM HABERİ

Tokat'ta kene ısıran ve 4 gün önce Sivas'ta KKKA hastalığı tedavisine alınan 47 yaşındaki Mediha Ünal'ın yaşamını yitirdiği bildirildi.

KONYA'DA KENE ISIRMA VAKASI

68 yaşındaki kadın hayvanlarını otlattığı sırada kene tarafından ısırıldı. keneyi kendi imkanlarıyla çıkaran kadın hastaneye kaldırıldı.

Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Çamlı köyünde hayvanlarını otlatırken kene tarafından ısırıldığını fark eden bir kadın, ateşi yükselince hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Akşehir'e bağlı Çamlı köyünde oturan Gülten Ö. (68) hayvanlarını otlattığı sırada kene tarafından ısırıldı.

Yaşlı kadının keneyi kendi imkanlarıyla çıkardığı öğrenildi. Ateşinin yükselmesi üzerine yakınları tarafından Konya Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan yaşlı kadının tedavisinin sürdüğü bildirildi.


Etiketler :