Keneler Yine Mahalle Bastı

Keneler Yine Mahalle Bastı

Bursa'da kenelerin sardığı mahallenin sakinleri büyük panik yaşadıklarını ve yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi kenelerin istilasına uğradı. Kenelerin mahalledeki metruk bir binadan geldiğini söyleyen mahalle sakinleri, korkudan sokağa çıkamadıklarını belirtti. Çocuklar tarafından tutularak pet şişe içine konulan keneler, sokak sakinlerinin korkulu rüyası haline geldi. Kenelerin, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yol açabileceğini söyleyen bazı aileler ise evden dışarı çıkamadıklarını söyledi. Bazı kadınlar ise çocuklarını çorapsız dışarı göndermediklerini ifade

etti.

48 yaşındaki İsmail Aydoğan, belediyeyi arayıp yardım istediklerini ifade ederek, “Çocuklara bir şey olacak diye çok tedirginiz. Belediyeyi aradık. Tarım Müdürlüğü'nü aramamız söylendi. Orayı defalarca aradık. Ama kimse telefonu açmıyor. Tekrar belediyeyi aradım. '112 Acil Servis ekiplerini arayın' dediler. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. İlla ki kenenin birisini ısırması mı lazım?” dedi.

Çocuklar tuttukları keneleri pet şişenin içinde gazetecilere gösterirken, ebeveynleri ise yetkililerden bu konuya bir çözüm bulmasını istedi.

Etiketler :