KHK ile evlilik programları kaldırıldı

KHK ile evlilik programları kaldırıldı

Televizyon ekranlarında arkadaş bulma veya evlenme amacıyla kişilerin tanıştırıldığı programların yayınlanmasına izin verilmeyecek.

EVLİLİK VE ARKADAŞ BULMA PROGRAMLARINA YASAK GETİRİLDİ

6112 sayılı "Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunu"nda yapılan düzenlemeyle radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, "0800" gibi telefon hatlarıyla arkadaş bulma ile kişilerin tanıştırıldığı veya buluşturulduğu türden programlara yer verileyemeyecek. Bu uygulamaya evlilik programları da dahil.

4 BİN PERSONEL İHRAÇ EDİLDİ

Milli güvenliğe tehdit oluşturan derneklerin kapatılmasına karar verilirken 3939 kişi kamudan ihraç edildi. Öte yandan 34 Diyanet İşleri personeli göreve iade edildi.

KORUCU VE MUHTARLARIN SGK PRİMLERİNİ DEVLET ÖDEYECEK

Yeni KHK ile muhtar ve korucuların SGK primlerini devletin ödemesine karar verildi.

KAPATILAN KURUM VE KURULUŞLAR

689 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan 18 vakıf, 14 dernek ve 13 sağlık kuruluşu kapatıldı.  Bu kapsamda 1 yerel gazete ve 1 dergi de kapatıldı.

59 KİŞİNİN ÖĞRENCİLİĞİNE SON VERİLDİ

689 Sayılı KHK ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan ve yurt dışında burslu öğrenim gören 59 kişinin öğrencilikle ilişiği kesildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.