Kıbrıs'ta BİRLİK GECESİ

Kıbrıs'ta BİRLİK GECESİ

Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı ve beraberindeki heyet KKTC 2.Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile bir araya geldiler. Gençler son yaşanan olaylara vurgu yaparak ''Kıbrıs-Türkiye birdir'' derken,Talat,bazı çevrelerin oyunlar içersine çekilmesin

KKTC 2.Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ında onur konuğu olarak davet edildiği Türkiye Gençlik Konfederasyonun Nisan ayında yapacağı Birlik Gecesine bir çok ünlü sanatçı katılarak birlik ve beraberlik şarkılarını okuyacaklar.


Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı Feridun Cevahiroğlu ve beraberindeki heyet KKTC 2.Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ı çalışma ofisinde ziyaret ettiler. Resmi davetli olarak geldiği ada da ilk görüşmesini 2.Cumhurbaşkanı ile yapan TGK Genel Başkanı gazetecilere yaptığı açıklama da KKTC'nin Türkiye ve Türk Gençliği için çok önem arz ettiğini,kardeşi iki ülkü olduklarını vurguladı. Cevahiroğlu '' Bizler Türk Gençliği olarak her zaman KKTC'nin bapımsızlığını savunmuş her platformda söylemişizdir. Kıbrıs bizim her zaman en önemli konularımızdan biri olmuştur. Kıbrısın bağımsızlığı bizlerin bağımsızlığı gibi görmüşüzdür. Son yaşanan olaylar ve yapılan yanlı mitingler bizleri üzmüştür. Türkiye ve Kıbrıs ayrımı yoktur. Bizler her zaman yan yana ve tek yürek birlikteyizdir'' dedi.

Cevahiroğlu ayrıca sözlerine şöyle devam etti. ’’ Kurucu Cumhurbaşkanı ile başlayan barış müzakereleri Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile gelişmiştir. İnanıyorum ki Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu döneminde de kalıcı bir barış sağlanacaktır. Hangi şartlar altında barış sağlanırsa sağlansın Türkiye Cumhuriyeti Devletinin garantörlüğü ilelebet devam edecektir. Yapılan bu barış müzakerelerinde KKTC ‘de bulunan bütün siyasi parti liderleri muhalefet ve iktidar Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş,Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’da olmak üzere herkesin şuan ki Cumhurbaşkanı Eroğluna yardımcı ve destek olması gerekir. Cumhurbaşkanı Eroğlunun da sürdürdüğü bu barış müzakerelerinde önceki cumhurbaşkanlarının fikir ve görüşlerine önem vermelidir. KKTC Türkiye için AB’ye hiçbir zaman engel olmamıştır. KKTC bizim engelimiz değil bizim milli davamızdır. KKTC Türkiye Cumhuriyetinin 82. ili değil başlı başına bir devlettir. Bunu bütün dünya kabul etmelidir’’dedi. Cevahiroğlu KKTC’de eğitim gördüğünü söyleyerek’’ KKTC benim ikinci vatanımdır’’


Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı Feridun Cevahiroğlu ayrıca KKTC 2.Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ında onur konuğu olarak davet edildiği Türkiye Gençlik Konfederasyonun Nisan ayında yapacağı Birlik Gecesine bir çok ünlü sanatçı katılarak birlik ve beraberlik şarkılarını okuyacakları geceye tüm Kıbrıs halkını davet etti.

KKTC 2.Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ise yapılan bu ziyaretten ötürü Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanına ve beraberindeki heyete teşekkür ederek,gençliğe çok önemli görevler düştüğünü belirtti. Talat '' Sizlerin ziyareti beni çok sevindirdi ve mutlu etti. Ben gençliğe çok önem veren ve güvenen birisiyim. Türk Gençliği ve Kıbrıs Gençliğinin bu tür gecelerde ve projelerde yer alması da ayrıca beni çok sevindirdi. Ayrıca gençliğin böylesi olaylara duyarlı olmaları gençliğin bilinçli olduğunu göstermektedir'' dedi.

KKTC 2.Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın çalışma ofisndeki görüşmeye Genel Başkan Feridun Cevahiroğlu'nun yanı sıra Basın ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Barış Durak,Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Celep,Savaş Akarsu'da yer aldı.


 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :