Kılıçdaroğlu'nun son grup konuşması

Kılıçdaroğlu'nun son grup konuşması

Kemal Kılıçdaroğlu parti grubunda konuştu.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

Şehit gazi dul ve yetimlerle ilgili 5 tane kanun teklifi hazırlamışız. 12 şehit verince akılları başlarına geldi.

"BİZ BÜYÜK DEVLETİZ SEN KÜÇÜK BAŞBAKANSIN"

Geçen hafta BaşbakanIn çok özel bir ziyaretçisi vardı. Başbakan CIA Başkanı'nı kabul etti. Niye etti?

Başbakan'ın geçen hafta önemli bir konuğu vardı. CIA Başkanı ile görüştü.Bunlar eski arkadaşlar. Süleymaniye'de hatırlarsınız askerlerimizin başına çuval geçiren Amerikan askerlerinin kumandanıydı. Şimdi bu geliyor, Başbakan davet ediyor, oturup konuşuyorlar. Ne konuşuyorsun sayın Başbakan? Başını uzatıyorsun çuval geçiriyorlar. Çuval olayından sonra Başbakan'a soruyorlar: ABD'ye nota verecek misiniz?

Başbakan diyor ki: Bakın nota dediğiniz konu müzik notası değil. Bunların bir ağırlığı vardır. Aklınıza esinde nota verilmez.

Afganistan'da 12 şehit var. Başbakan biz büyük devletiz diyor. Evet biz büyük devletiz ama sen küçük başbakansın.

"TÜRKİYE'NİN ÇIKARLARINI BİZ SAVUNURUZ"

Hiçkimse başka ülkenin çıkarını savunmaz, Sen kendi çıkarını savunacaksın. Türkiye'nin çıkarını ancak biz savunuruz.

Hem büyük devletim diyeceksin, hem soru sormaktan korkacaksın. Türkiye'de efelenemezsin. Buna izin vermeyeceğiz. Senin ne mal olduğunu anlatacağım.

Sosyalist Enternasyonal'in toplantısı olacak, beyefendideki paniğe bak. Dur dahatoplantı olmadı. Suriye'de iki teröristimiz daha var. Sarı basın kartı olmayan iki gazetecimiz. Sesi çıkıyor mu? Onların da tercümanı biz olacağız.

Sosyalist Enternasyonal burada toplanacak. Türkiye'de onun aklının almadığı onurlu bir muhalefet var.

Hazır buraya gelmişken CIA Başkanı oturup bir basın toplantısı yapsaydı iyi olurdu. Uludere'de ölen 34 vatandaşımızın katili kim öğrenmiş olurduk belki.

"BİNLERCE ŞEHİDİN GELMESİNİ BİZ ENGELLEDİK"

1 Mart 2003 tezkeresi geçseydi, 12 değil 12 bin şehidimiz gelecekti. Başka topraklarda bizim işimiz yok. başkalarını taşeronluğunu yapmayalım. 1 Mart tezkeresini reddettik, binlerce şehidimizin gelmesinin önüne geçtik.

Irak'ta 1,5 milyon Müslüman öldürülürken sesin çıkmıyor, Suriye konusunda neden bu kadar bağırıyorsun. Birilerinim taşaronu, birilerinin tamponu olmak zorunda mısın?

"ALLAH'TAN KORKUN BİRAZ"

Türkiye iyi yönetilmiyor. Kavgayla ülke yönetilmez. Başbakan ağzını açıyor küfür, kapıyor küfür. Birilerinin sesini yükseltmesi gerek. AKP'yi dinlediğiniz zaman sanırsınız ülkede iktidar yok. İktidardaki muhalefetin iktidarı.

Halkına karşı önyargılı olan, halkının bir kısmını kendisine düşman olarak gören bir Başbakan var. Sivas davası zaman aşımına uğradı. Allah'tan korkan biri vicdan azabı çeker. Başbakan beni şaşırtan bir açıklama yaptı. 'Hayırlı olsun2 dedi. Sayın Başbakan sen nasıl bir insansın. İnsan biraz Allah'tan korkar. Karşındaki insanı niye tahrik ediyorsun. İnsanda biraz vicdan olur. Bunların bütün düşünceleri insanlara zulüm yapmak üzerinedir.

11 İŞÇİNİN YANGINDA ÖLÜMÜ

Esenyurt'ta 11 işçi çadırda öldü. Çıkıp açıklama yaptılar. Bizim işgüvenliği yasasına ihtiyacımız var. Elinden tutan mı var? Niye getirmiyorsun? Birileri istemiyor çünkü. 10 bin 723 işçi 10 yıllık sürede iş kazasında yaşamını yitirdi. 10 bin işçinin ölmesi mi lazım. İş kazalarında dünya üçüncüsü avrupa birincisiyiz. Dillerini ucuna gelse bunların sorumlusu da CHP diyecekler. Halkına karşı önyargılı olan, halkının bir kısmını kendine düşman gören bir Başabakan var.

"BİZ İKTİDAR OLSAYDIK.."

Kimse vicdanım rahatsız demesin. AKP'nin çözüm üretecek mi sanıyorsunuz? Hayır. Emine Akçay ölmüş. 1 tane değil, 10 binlerce var. Hani sen kömür dağıtıyordun. Yandaşlarına veriyorsun. Emine Akçay'a değil. Seçimlerde aile sigortası demiştik. Eğer o sigorta olsaydı. Emine Akçay kendini asmayacaktı. Emine Akçay, kimseye minnet etmeyecekti, onurlu birşekilde gidip parasını alacaktı. Bir Emine Akçay'a bakın, bir de Deniz Feneri de bakın. Deniz Feneri yolsuzluğunu yapanlara bakın. Bakın arkasında kimler var. Onların yaşadıkları lüks hayata bakın bir de Emine Akçay'a bakın.

Bir de dönün Suat Kılıç'a bakın. Genelde yoksulların yaşadığı ucuza bina kapatıp, köşeyi dönenlere bakın. Bari millettten utanmıyorsan, Emine Akçay'dan utan.

Sayın Başbakan pedegojinin anlamını biliyor mu? Sakın pedegojiden bahsetme, o senin boyunu aşar.

4+4+4 POLEMİĞİ

Eğitim reformu dediler. Yasa teklifi olarak getiremediler. Pedagojiyle alakası yok. Birilerinden talimat almışlar. Erdoğan dedi ki: Yaptığımız düzenleme ideolojik değil, pedagojik dedi. Adım gibi eminim pedagojinin ne demek olduğunu bilmediğine adım gibi eminim. 60 ayı dolduran çocuğu ilköğretime alıyorsunuz. 5 yaşındaki çocuk ilkokula gider mi gidemez mi diye bir anneye sor bakalım ne diyecek?

Bakan ağzından çıkardı. 5 yaşında kağıt kesmesini öğretirler çocuğa. Neden mi? İlkokulda parmak kasları gelişsin diye.

"KADDAFİ'Yİ DE SATTIN"

Kaddafi senin arkadaşındı. Sen Kaddafi'yi de sattın, Linç edilirken sesin çıkamadı.

Başbakan'a burdan sesleniyorum ve Allah ıslah etsin diyorum. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.