Kıdem tazminatına geçiş nasıl olacak?

Kıdem tazminatına geçiş nasıl olacak?

Kıdem tazminatı tartışmalarına son noktayı koyan Çalışma Bakanı Faruk Çelik, "Hükümet programında fon kurulması var. Tazminatın fona devredilmesiyle kazanılmış haklar korunacak" dedi.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatına ilişkin tartışmalara noktayı koydu. Kıdem tazminatıyla ilgili fon kurulmasının hükümet programında yer aldığını anımsatan Çelik, sosyal taraflarla uzlaşma içerisinde çözüm bulunacağını söyledi. Kıdem tazminatının fona devredilmesi durumunda kazanılmış hakların korunacağını söyleyen Bakan Çelik, "Hükümet programında net, açık olan bir ifade var. Doğru, geçiş sağlanacak" dedi.

"KIDEMİ UZATMAYACAĞIZ"

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, düzenlediği sohbet toplantısında kıdem tazminatı başta olmak üzere çalışma yaşamındaki önceliklerini anlattı. Bakan Çelik, kıdem tazminatı konusunu çok uzatmadan gündeme almayı amaçladıklarını belirterek, şunları söyledi: "Kıdem Tazminatı Fonu oluşturulması, önümüzdeki konulardan bir tanesi ama şu an itibarıyla gündemimizde olmayan bir konu. Sosyal tarafların görüşünü almadan bakanlığın dikte ettiği, ortaya koyduğu bir yaklaşım çerçevesinde olayların şekil alması son derece yanlış olur. Bunu doğru bulmuyorum. Kıdem tazminatı gibi önemli bir konuda birlikte bir yere gelmemiz gerekiyor. Birçok model tartışılabilir, tartışılıyordur. Tarafların görüşü ve kamunun buna bakışı şeklindeki iki görüşün bir masa etrafında yan yana gelişiyle şekil alacak bir düzenlemenin doğru olacağını düşünüyorum." Çelik, bölgesel asgari ücretin gündemlerinde olmadığını söyledi.

"DİSK TARİHE KARIŞIR"

Sendika istatistiklerinin SGK kayıtlarına göre belirlenmesine ilişkin düzenlemenin sürekli ertelendiğinin hatırlatılması üzerine Bakan Çelik, "İstatistikler yayımlandığı zaman 35 sendika devre dışı kalıyor. Türk-İş'in 15-16 sendikası kalıyor. Hak-İş, DİSK tarihe karışmış oluyor" dedi. Bakan Çelik, bakan yardımcılığı için de çok sayıda başvuru olduğunu belirterek, "Eski siyasetçiler var, sendikacılar var, bürokrasiden ve partiden arkadaşlar var" dedi.  - Sabah -

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.