Kılıçdaroğlu: Ahmet Kaya o karede yer almazdı

Kılıçdaroğlu: Ahmet Kaya o karede yer almazdı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Şivan Perwer ve İbrahim Tatlıses'in Diyarbakır’daki tarihi buluşma ile ortaya çıkan ve Başbakan Erdoğan'ın "keşke Ahmet Kaya da burada olsaydı" dediği fotoğraf için "AK Parti’nin seçim öncesi iç politika yatırımı" dedi.

BAŞBAKAN, KAYA'YI İSTİSMAR EDİYOR

Başbakan Erdoğan'ın Ahmet Kaya'yı istismar ettiğini ileri süren Kılıçdaroğlu, Kaya'nın yaşaması halinde o karede yer almayacağını iddia etti. Kılıçdaroğlu, "Başbakan Paris’e gittiği zaman Ahmet Kaya’nın mezarını ziyaret etti mi? Ahmet Kaya’yı da istismar ediyor. Ahmet Kaya, devrimci bir insandı. Haksızlık, hukuksuzluk, eşitsizliğe sazıyla, sözüyle karşı çıkan bir insandı. Ahmet Kaya o tabloda yer almazdı. Kaldı ki Ahmet Kaya bugünyaşasaydı bu baskı ortamında zaten hapiste olurdu." şeklinde konuştu.

AÇILIMA SADECE GÜLÜNÜR

Açılım sürecinin ne olduğunu bilen kimsenin olmadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, "açılıma sadece gülünür" diyerek Diyarbakır'da ortaya çıkan görüntüyle dalga geçti.

Şivan Perwer'in kendisini siyasi bir partiye angaje etmesinin doğru olmayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Şivan Perver önemli bir sanatçıdır. Halkın sanatçıları, kendilerini siyasal iktidarın destekçisi konumuna düşürmezler, düşürmemeliler. Yurda dönüşü elbette olumlu. Ancak kendisini ve sanatını siyasal iktidara angaje etmesi doğru değildir. Sanatçılığına gölge düşürür.

rotahaber
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.