'Sessiz olalım sınav var'

'Sessiz olalım sınav var'

Başbakan Erdoğan, seçimlere 10 gün kaldığına işaret ederek, partililere, ''Kapı kapı dolaşıyor muyuz? Sandıklardan AK Parti ile beraber çıkıyor muyuz?Oy pusulasının birinci sırasında AK Parti var, bunu anlatıyoruz, tatlı, yumuşak dille anlatıyoruz'' dedi.

Erdoğan, konuşmasının son bölümünde tüm siyasi partilere çağrısı olduğunu belirterek, ''Ayrıca teşkilatıma da aynen bu çağrıyı yansıtıyorum. Cumartesi ve pazar SBS imtihanları var. 10.00-13.00 arası imtihanlar olacağı için sesli olarak katiyen AK Parti olarak böyle bir kampanya yapmayacağız. 13.00'ten itibaren kampanyaya geçeceğiz. Diğer partilerin de buna dikkat etmesi noktasında çağrıda bulunuyorum. Temenni ederim ki bunu birlikte başarırız'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, partisince Mersin'de Tevfik Sırrı Gür Stadı yanındaki alanda düzenlenen ve yaklaşık 1,5 saat gecikmeli geldiği mitingde, konuşmasına, vatandaşların yarın başlayacak mübarek üç aylarını kutlayarak başladı.

Erdoğan, ''Mübarek 3 ayların aynı şekilde, ülkemizde, coğrafyamızda yeni bir huzur ortamının doğmasına vesile olmasını Allah'tan diliyorum. Süper Lige yükselen Mersin İdmanyurdu'nu kutluyorum. Mersin'in tüm yöneticilerini, teknik kadrosunu, sporcularını tebrik ediyorum, başarılarının Süper Lig'de de artarak devamını diliyorum. İnşallah Mersin İdmanyurdu'na yakışan bir stat yapmak da bize görev olarak düşüyor'' dedi.

Seçimlere 10 gün kaldığını, 10 gün sonra Mersinlilerin, Mersin adına çok önemli bir karar vereceğini vurgulayan Erdoğan, ''10 gün sonra milletimizin, ülkemizin geleceği adına bir kez daha son sözü siz söyleyeceksiniz. Bugün Mersin'de 65. mitingi gerçekleştiriyoruz. Hakkari'den Muğla'ya, Iğdır'dan Kocaeli'ne tüm kentlerimizde vatandaşlarımızla kucaklaşıyoruz. Dün Diyarbakır'da muhteşem, coşkulu bir miting gerçekleştirdik. Bugün Isparta'da çok büyük coşkuyla mitingimizi gerçekleştirdik. Doğunun, batının kuzey ve güneyin bir kez daha yeniden AK Parti dediğini, yeniden AK Parti diyeceğini görme fırsatını bulduk. AK Parti bu yola Türkiye partisi olarak çıktı. 75 milyonun tamamını kucaklayarak yola çıktı'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Mersin için hayata geçirdikleri ve geçirmeyi planladıkları projelere dikkati çekerek, ''İnşallah Mersin 2 şey yapacak. Bu seçimde birinci parti olarak AK Parti gümbür gümbür sandıklardan çıkacak, ilk yerel seçimlerde de artık görevi bu CHP zihniyetinden almalı, alacak. Belediyecilik bizim işimiz. Bunlar belediyecilikten anlamaz. Mersin'in durumu ortada. AK Partili belediyelerin olduğu yerlerin de durumu ortada. Mersinimizi biraz sonra açıklayacağım projelerle çok daha farklı yerlere taşıyacağız. Mersin Türkiye'nin özetidir, aynasıdır. Mersin bir hoşgörü kentidir. Mersin ticaretin sanayinin, alın teriyle kazanan çiftçinin kentidir'' dedi.

Hiçbir şehire, hiçbir köye ayrımcılık yapmadıklarını, Kazanlı, Adanalıoğlu, Karacailyas'taki, bütün orada yaşayan vatandaşların meselesinin kendi meseleleri olduğunu vurgulayan Erdoğan, ''Çukurova'daki kardeşimizin sorunu bizim sorunumuzdur. Şehirleri, oylarına göre ayıranlardan, tasnif edenlerden olmadık. Bizim şiddetin diliyle işimiz olmaz. bizim öfkeyle, nefretle, husumetle işimiz olmaz. Bizim taşla, sopayla, molotofla işimiz olmaz. İnancına güvenen, inanç hürriyetinden korkmaz, düşüncesine güvenen düşünce hürriyetinden korkmaz. Biz projelerimizle, yaptıklarımızla yapacaklarımızla sizin huzurunuzdayız. Acaba CHP neyle sizin huzurunuzda?'' diye sordu.

Başbakan Erdoğan, Mersin'in işinin çok kolay olduğunu belirterek, halka, ''Mersin'deki yerel yönetimden memnunsanız gidin oyunuzu CHP'ye verin. Ama değilseniz, biliniz ki CHP'nin başındakiyle bunun arasında hiç bir fark yok. O yüzden gelin seçimde bunun hesabını soralım. Altyapısıyla, üst yapısıyla bir büyük şehir olması lazım, başarılması lazım. Size inanıyorum, güveniyorum. Mersin sadece merkezde büyükşehir olmayacak, en ücra köşesine kadar büyük şehir alanı içinde olacak. Seçimden sonra bunla ilgili çalışmayı çıkartacağız. Artık belde belediyeleri olmayacak. Beldeler, ilçe belediyelerinin mahalleleri durumuna düşecek. İstanbul, Kocaeli uygulamasını yapacağız. Mersin'i çok daha modern duruma taşıyacağız'' dedi.

Erdoğan, fikirleri, düşünceleri olmayanların şiddete başvurduklarını, projeleri hedefleri olmayanların ellerine taş aldıklarını, eserleri olmayanların da molotoflarla varlıklarını göstermeye çalıştıklarını belirterek, ''Türkiye'ye ufuk çizemeyenler, öfkenin nefretin diliyle ayakta kalmaya çalışıyorlar. AK Parti ile demokrasi ile sandıkta baş edemeyeceklerini anlayanlar, vatandaşları şiddet yoluyla yanlarına çekmeye çalışıyorlar. Biz onlar gibi öfkenin, şiddetin diline teslim olmayacağız'' dedi.

HOPA'DAKİ GERGİNLİK
Başbakan Erdoğan, Hopa'da yaşananlara dikkati çekerek, şöyle devam etti:

''Hopa'da CHP'nin büyük pankartı, yanında diğer pankartlar. Üzerinde tek yol sokak, tek yol devrim, altında Halk evleri, yanında devasa CHP'nin pankartı. Niye sesini çıkarmadın bay Kemal? Demek halinden memnun o da ondan destek alıyor. Fakat benim vatandaşım 12 Haziranda sandıkta bunun hesabını soracak.

Şurada, yanı başımızdan Adana'da MHP tarafından AK Parti hedef yapılıyor. AK Parti'ye yükleniyorlar. Seçim bürolarımız molotoflarla yakılıp yıkılıyor. Biz aynı şekilde cevap vermiyoruz. Neden? çünkü bu işin hesabı sandıkta sorulur, demokrasi mücadelesi işte burada. Ben onlara Diyarbakır'da söyledim. Kendinize güvenmiyor musunuz? Molotof kokteyliyle ne işin var gel meydanlarda konuş. Bunların işi gücü ayrımcılık, bölücülük. İşte biz bir olacağız, beraber olacağız.

MHP'DEN BDP'YE KATILIMLAR
Hakkari'de konuştum. Benden sonra sayın Kılıçdaroğlu konuştu. Hakkari'de CHP oyu 157, orada 2 bin kişiye hitap etti. Kim bunlar? Hepsi BDP'li, hepsinin eline CHP bayrağı tutuşturmuşlar. Anlaşmayı öyle yapmışlar. Bir tane Türk bayrağı tutuşturamadılar. Ah kardeşlerim... Soruyorum ben, hiç Bahçeli'nin sesini duydunuz mu? Çünkü müşterek çalışıyorlar. Bazen Güneydoğudaki, doğudaki ilçeler MHP'den ayrılıp BDP'ye gittiler. İlginç olan şey şu, niye Türk bayrağı yok? Yola çıkarken 4 şey söyledim. 'Tek millet' dedim. Millet o ülkede yaşayan bütün etnik unsurları kapsar. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı altında toplanıyoruz, bir oluyoruz. Ardından bu millete ne lazım? Bayrak. Tek bayrak. Bayrağımızın kırmızısı şehidimizin kanıdır. 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' Onun için ne diyoruz? 'tek vatan' diyoruz. 780 bin kilometre karede tek vatan, tek devlet diyoruz. Devlet içinde devlet asla olmaz. Türkiye Cumhuriyeti olarak dünyada onurlu yerimizi koruduk, koruyoruz, koruyacağız.''

KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ'YE YÜKLENDİ
''Sağlık alanında artık vatandaşım istediği hastaneye gidebiliyor mu? İstediği eczaneden ilacını alabiliyor mu? Özel sektör diye bir ayrım kaldı mı'' diye soran Erdoğan, ''90'lı yıllarda sayın Kılıçdaroğlu, sekiz yıl SSK'nın genel müdürlüğünü yaptı. Yahu o dönemlerde anamızı ağlattılar bunlar. Zaten hastaneler rezaletti, koğuş sistemi... Sağlam girsen hasta çıkarsın. Bir de doktor bey sizi muayenehanesine çağırırdı, reçete yazılır, gelirsin hastaneye ilaçların tamamını alamazsın, git eczaneden satın al. Benden parayı kesiyorsun niye 'git eczaneden al' diyorsun? Şimdi bu zat gelmiş, 'ben her aileye 650 lira vereceğim' diyor. Kelin ilacı olsa başına sürer. Biz seni tanıyoruz zaten'' diye konuştu.

Erdoğan, ''Sayın Bahçeli'nin de, sayın Kılıçdaroğlu'nun da bunların döneminde bizim ölülerimizi rehin aldılar. Şimdi kim gelirse gelsin belge sormak yasak. Şu anda hepinizin aile doktoru var mı? Niye daha önce böyle bir şey yoktu? 18 helikopter ambulansımız var. Bir buçuk yılda 10 bine yakın hasta taşıdılar. Yatağa bağlı hastalarla ilgili başlattığımız sistemle şu ana kadar 40 bine yakın hastaya evinde bakım sağlıyoruz. 167 trilyon sağlık harcaması yaptık'' dedi.

Sosyal güvencesi olmayan vatandaşların kız ve erkek öğrencilerine ayrı ayrı ödeme yapıldığını, paranın bankada annenin hesabına yatırıldığını belirten Erdoğan, kendilerinden önce 45 lira olan üniversite burs ücretinin şimdi aylık 240 lira olduğunu, master öğrencisiyse 480 lira ödendiğini, yurtlarda koğuş sisteminin kalmadığını, öğrencilerin çalışma masalarıyla gayet modern yurtlarda kaldığını söyledi.

AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.