Kılıçdaroğlu Arınç'ın yerine Adana Valisi'ni önerdi

Kılıçdaroğlu Arınç'ın yerine Adana Valisi'ni önerdi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında Başkakan'a bir tavsiyede bulundu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Devletin dili küfürleştiği andan itibaren valinin dili de küfürleşiyor. Bülent Arınç'ı o koltuktan al, o valiyi hükümet sözcüsü yap" diye konuştu.

Anamuhalefet Partisinin lideri Kemal KılıçdaroğluCHP'nin TBMM Grup toplantısında gündeme ilişkin konularda milletvekilerine açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE'Yİ YARI AÇIK CEZAEVİ YAPTILAR

Türkiye'yi yarı açık bir cezaevinde döndürdüler. Gelinen tablo hiç içaçıcı değil. Hatırlarsanız Şanlıurfa'da yer olmadığı için kavga çıkmıştı 13 kişi yaşamını kaybetti. 2005 yılında 56 bin kişi cezaevindeydi, şimdi 132 bine çıktı. Bakalım bununla da övünebilecekler mi?

162 ağır hasta, cezaevinde kalamazlar diye raporlar olduğu halde içeride tutuluyor. Önümüzdeki süreçte cezaevlerinden yeni cenazeler çıkarsa bunun tek sorumlusu ülkeyi yöneten diktatördür.

EN GÜZEL AHMET ARİF ANLATMIŞ

Yarı açık cezaevi derken, bir de sınıra duvar örüyorlar. Niye örüyorsun? Kontrol edemiyormuş, senin polisin, askerin, gümrük teşkilatın yok mu? Karşıda akrabalar var. O kadar ki günlük yaşam içinde tavuklar bazen orada bazen burada. En iyi 33 Kurşun şiirinde Ahmet Arif söylemiş.

Kirveyiz, kardeşiz, kanla bağlıyız
Karşıyaka köyleri, obalarıyla
Kız alıp vermişiz yüzyıllar boyu,
Komşuyuz Yaka yakaya
Birbirine karışır tavuklarımız

En son duvar Berlin Duvarıydı 1989'da yıkıldı. Bunu kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Sözde Ottowa sözleşmesine göre mayınlı araziler temizlenecekti. Biz dedik, mayını temizleyin, topraksız köylüye dağıtın... Hayır duvar örecekler. Kafalarındaki duvarı fiilen hayata geçirecekler.

ORTADOĞUNUN EN ÇAPSIZ KİŞİSİNİ BAKAN YAPTILAR

Dış Politika milli bir davadır. Ama Ortadoğu'nun en çapsız kişisini bakan yaptılar. Sıfır sorun demişlerdi şimdi sıfır komşumuz var. Biz buna tahammül etmedik. Ülke çıkarları sözkonusu ise CHP sessiz kalamaz. Irak'a gittik, Maliki ile görüştük, Türkmenler ile görüştük, siz nasıl gidersiniz ülke çıkarları buna elvermiyor dediler. Irak başbakanı biz Türkiye'ye bütün kapılarımız açık, gelin yatırım yapın diyoruz, ama Türkiye kapıdan değil pencereden girmek istiyoruz diye ısrar ediyor dediler. Bir bakan bindi uçağa çek evladım Kerkük'e dedi, geldik mi geldik. Kerkük'e mi? Hayır Kayseri'ye. Neden çünkü Irak bir devlet öyle her istediğini yapamazsın. Bizi izliyorlar şimdi. AKP Bizi izlediği sürece Türkiye'nin alnı tertemiz olur. Irak Meclis Başkanı geldi. Göreceksiniz önümüzdeki süreçte Başbakan da gidecek. Kimin sayesinde CHP'nin sayesinde.

"KİMSENİN AHLAK DERSİ VERME YETKİSİ YOKTUR"

Bizde öğrenciler üniversite sınavını kazanınca aile büyük sevinç duyar. Ancak okula kaydolurken bu sevinç yurt nedeniyle endişeye döner. Yurt sorununu 11 yıldır neden çözmedin. Şimdi anne babaların kafasına kuşku tohumları ekmeye başladı. Önce aynı yurtta kalıyorlar dedi, sonra da aynı yerlerde kalıyor dedi, gençliğe güveneceğiz. Kimse ahlak dersi verme haddi ve yetkisi yoktur.

Sen öğrenciye yurt yaptın da öğrenci mi kalmadı. Benim dönemimde yaşadığım koşullar aynen devam ediyor.

"AHLAKLI ADAM..."

Ahlaklı adam yolsuzluklara göz yummaz, Ahlaklı adam devletin mallarını yandaşlarına koltuk çıkmaz, Ahlaklı adam milletin oyu ile seçilmiş vekilleri hapishanelerde tutmaz.
Ahlaklı adam kadının giyim kuşamı ile uğraşmaz, 

Sen gayrimeşru başbakansın.
Sen yurt yapmakla sorunları da çözdüm sayamazsın, okulu bitiren üniversitelinin işi ve aşı da hazır olmalıdır.
Buradan açık çağrı yapıyorum, ilk göreviniz yurt yapmak olsun.

"ARINÇ'I GÖREVDEN AL O'NU KOY!"

Bir de Adana valisi var. Tam başbakana göre bir vali, tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş. Bir meşhur valimiz var. Adana Valisi. Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş. Devletin dili küfürleştiği andan itibaren valinin dili de küfürleşiyor. Bülent Arınç'ı o koltuktan al, o valiyi hükümet sözcüsü yap."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.