Kılıçdaroğlu: Avcı ve Özkan'ı reddetmedik

Kılıçdaroğlu: Avcı ve Özkan'ı reddetmedik

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, seçime doğru partisinin hedefini açıkladı. Kılıçdaroğlu, Hanefi Avcı ve Tuncay Özkan'ın aday adaylığını reddetmediklerini söyledi.

Neşe Sarıdoğan'ın haberi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon tutukluları Hanefi Avcı ve Tuncay Özkan’ın CHP’ye milletvekilliği aday adaylığı başvurularını hukuki olarak engelleyemeceklerin söyledi. Kılıçdaroğlu, Hanefi Avcı ve Tuncay Özkan’ın CHP’den aday adaylığı başvurularının reddedildiği iddialarının doğru olmadığını söyledi.

Adaylık başvurusuyla ilgili getirdikleri özel bir sınırlama olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Başvuruyu reddetme yetkimiz de yok. Çünkü kimlerin nasıl aday olacakları yasada var. Bizim yapabileceğimiz şey listeye girmeleri konusunda, o kadar. Hanefi ve Tuncay Bey’in de başvurusu var” dedi.

Öcalan’a ev hapsi iktidarın işi

Anadilde öğretimle ilgili bir sorun olmadığını, ancak anadilde eğitime sıcak bakmadıklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Seçmeli ders olarak öğretilmesi tartışılabilir” diye konuştu. Öcalan’a ev hapsi gibi önerilerin muhalefetin değil, iktidarın konusu olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “O muhalefetten çok, iktidarın gündeminde olması gereken bir konu, iktidarın karar vermesi gerekiyor” dedi.

Başörtülülerin bir sorunu yok

Başörtüsünü kadınlardan çok erkeklerin gündeme getirdiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, Anadolu’daçok sayıda başörtülü kadınla bir araya geldiğini, hiçbirinin böyle bir sorundan söz etmediğini belirterek, “Sorunun kaynağı üniversiteler. Üniversitelerde hiçbir şekilde yasakçı anlayışa taraftar değiliz” dedi.

Antalya için Baykal ile konuşurum

Listelerde sadece Baykal’ın yerinin garanti olduğu açıklamasına karşın Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in ‘kimsenin yerin garanti değil’ sözlerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Antalya ile ilgili tasarruf yapılacaksam ben şahsen Deniz Bey ile konuşurum. Yüzde 4 ile partiyi devralıp önemli bir aşamaya getirmiştir. Herkesin saygı duyduğu bir insan. Onu görmemek gibi bir kolaycılığa kaçmam” dedi.

BAŞÖRTÜLÜ ADAY ADAYLARI VAR: Seçilirlerse devlet kurallarına uyarlar

Kılıçdaroğlu “Başörtülü aday adayınız var m? Adaylığına nasıl bakarsınız?” sorusu üzerine, başörtülü aday adayları olduğunu, listeye girip milletvekili seçilmeleri halinde Meclis Genel Kurulu kuralları içinde Genel Kurulu salonuna gireceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Kişiye karşı çıkmak gibi bir hedef doğru olmaz. Devleti devlet yapan kurallardır, yurttaşların görevi de o kurallara uymaktır. Ben nasıl Meclis’in genel kurul salonuna kravatsız, kot pantolonlu giremiyorsam, bayanlar nasıl pantolonla giremiyorsa kurallar var, biz de o kurallara uymak durumundayız. Kuralları ihlal etmek, her şeyden önce kaosa davetiye çıkarmak demektir” şeklinde konuştu.

OYLARDAKİ YÜKSELİŞ YETERSİZ: Ev kadınları CHP’ye biraz uzak duruyor

KIlIçdaroĞlu partisinin yaptırdığı anketlerde ‘ev kadınları, çiftçiler ile esnaf ve sanatkarlardan” oylarının yüzde 25’in üzerine çıkamadığını gördüklerini belirterek “Emekliler, memurlar, hizmet sektöründe çalışanlar ve diğer kesimlerde durumumuz iyi, fena değil. Demek ki, bizim üç kesime yönelmemiz, yoğunlaşmamız gerekiyor. Bunu yaparsak sanıyorum burada da iyi sonuçlar alırız” dedi. Son gelinen tabloya göre CHP’nin oylarında yükseliş olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Ama bu yükseliş 90 derece yukarıya giden değil, yavaş yukarıya doğru giden yükseliş var” dedi. Kılıçdaroğlu, genel başkan seçildiği tarihlerde CHP’nin oyunun yüzde 23’ler civarında olduğunu da vurgulayarak, “Anlamlı bir artış olması lazım” dedi.

Mecis’te görüşürüz artık Şamil Bey: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’den aday adayı olan Şamil Tayyar’a seçim sürecinde başarılar dilerken, “Meclis’te görüşürüz Şamil Bey” diyerek vedalaştı.

AKŞAM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.