Kılıçdaroğlu: Bana oy kullandırtmadılar

Kılıçdaroğlu: Bana oy kullandırtmadılar

Kemal Kılıçdaroğlu, Balçiçek İlter'e yaptığı röportajın ikinci kısmında kendisine seçimde bilerek oy kullandırılmadığını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Balçiçek İlter'e verdiği röportajın ikinci bölümü yayınlandı. Kılıçdaroğlu, çok konuşulan oy verememe hadisesiyle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

“Kenan Evren Atatürkçülüğü istemiyorum” dedim kurultayda, hâlâ diyorum. Atatürkçülüğü şekle indirgeyip onu özünden koparmak doğru değil. 12 Eylül’de şekle indirgendi. Çocuklarımıza öyle öğretildi.Oysa Atatürkçülük demek çağdaş uygarlık demek, bilim ve aklı önceleyen bir düşünce tarzı demek, evrensellik demek... Ve Atatürk şu gerçeği çok iyi biliyor. Savaşı meydanlarda kazanırsınız ama bu başarıyı sürdürmenin yolu ekonomiden geçer. Ekonomi güçlü değilse bağımsızlığı koruyamazsınız, Atatürkçülük bu. Atatürkçülük algısının da değişmesi gerekiyor. İşte o yüzden ben İlhan Selçuk’un da söylediği gibi gardırop Atatürkçüsü değilim. Şekilci değilim.

-Oy da kullanamadınız. Danışmanlar mı yetersiz?

Oy kullanamama olayı tamamen farklıdır. Çok daha sonra bir polis memurundan bir mektup geldi ve orada nelerin yapıldığını, oy kullanmamam için nelerin yapıldığını anladım. O polis memuru orada anlatıyor zaten. Bana yazdı, vicdanlı bir polis memuru. “Vicdanım yüzünden yazıyorum” demiş mektupta. İlk kez size söylüyorum, ben o seçimde bilerek oy kullandırılmadım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.