Kılıçdaroğlu Barlas'ı Çileden Çıkardı !

Kılıçdaroğlu Barlas'ı Çileden Çıkardı !

"Dünyadaki en kolay iş Türkiye'de ana muhalefet lideri olmak gibi görülebilir son gelişmeler ışığında da... Sabah yatağından kalk..."

Sabah Yazarı Mehmet Barlas, Türkiye ile ABD'nin Suriye politikalarındaki farklılığı çok net anlattı. Barlas Türkiye'nin Suriye için ""Suriye yönetiminin kendi halkına kuvvet ve şiddet uygulamaktan vazgeçmesi ve demokratik reformları acilen yapması" çağrısında bulunurken, ABD'nin ise "Artık Esad gitmeli" içerikli mesajlarına ve ABD Dışişleri yetkilisinin "Türkiye ile aynı sayfada değiliz" açıklamalarına dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a yönelik Suriye eleştirilerini yorumlayan Barlas, CHP'nin 'Laf ebeliği siyaseti' yaptığını belirtti ve sordu: "Türkiye'nin Suriye siyasetini Suriyeli despotun doğru anlaması ve buna karşı Türkiye ana muhalefeti liderinin anlayamaması traji-komik bir ayıp değil midir?"

İşte Barlas'ın yazısının ilgili bölümü:

TEMBEL ÖĞRENCİLER

Ne yazık ki şu andaki CHP yönetiminin sözcüleri ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından seslendirilen açıklamaları ciddiye almak mümkün değildir.

Çünkü bunlar siyaseti "İktidara laf yetiştirmek" ten öteye icra edecek kadar çalışkan değiller.

Son örnek Suriye konusunda Erdoğan'ın "Amerikan siyasetinin taşeronu" olmasına dönük CHP suçlamalarından verilebilir.

Davutoğlu'nun Şam ziyareti sonucu ortaya çıkan tablo, CHP'nin dış siyaseti de hiçbir bilgi değerlendirmesi yapmadan "Kendin pişir kendin ye" modeli düşünce tembelliğine kurban ettiğini göstermiyor mu?

Artık açık ve seçik ortada olan bir gerçek var.

HANGİ AYNI ÇİZGİ?

Başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere bir grup ülke, Suriye'de çözümün Beşşar Esad'ın gitmesine bağlı olduğunu düşünüyor. Hatta önümüzdeki günlerde Başkan Obama'nın "Artık Esad gitmeli" içerikli bir açıklama yapması bile bekleniyor Washington'da.

Buna karşı Türkiye için çözüm "Suriye yönetiminin kendi halkına kuvvet ve şiddet uygulamaktan vazgeçmesi ve demokratik reformları acilen yapması" formülasyonu içinde belirleniyor.

Yani Amerika için öncelik Esad'ın gitmesi, Türkiye için öncelik ise devlet terörünün sona erdirilmesi ve demokratik reformların yapılmasıdır.

LAF EBELİĞİ SİYASETİ

Dün The NewYork Times'ın Washington muhabiri Steven Lee Myers'e konuşan bir Amerikan Dışişleri yetkilisi, bu tabloyu "Türkiye ile aynı sayfada değiliz" diyerek değerlendirmişti.

Güncel gerçeklerin ışığında Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'yi Suriye ile savaşa sürüklediğini iddia etmek, içi boş laf ebeliğinden başka bir şey değildir.

Kısacası dünyadaki en kolay iş Türkiye'de ana muhalefet lideri olmak gibi görülebilir son gelişmeler ışığında da...

Sabah yatağından kalk.

Türk gazetelerinde işine gelen haber ve yorumları oku.

Sonra da mikrofon ve kameraların önünde "İktidar yanlış yapıyor" benzeri ve konu ayrımı yapılmayan açıklamalarda bulun. "Beyin takımı" olarak yanında taşıdığın yurt ve dünya gerçeklerine yabancı kişiler de, seninle aynı çizgide ileri geri açıklamalar yapsınlar.

TRAJİ- KOMİK BİR AYIP

Bu model siyaset anlayışı hem ayıplıdır hem de CHP'yi her gün daha fazla aşağıya çekmektedir.

Türkiye'nin Suriye'ye karşı izlediği siyasetin özünü Şam yönetimi anlıyor. Beşşar Esad, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile görüştükten sonra, kendince daha itidalli davranıyormuş görüntüsü vermeye çalışıyor.

Esad, Türkiye'nin Suriye'ye zecri tedbirler uygulanmasını önlemeye çalıştığını görüyor...

Türkiye'nin Suriye siyasetini Suriyeli despotun doğru anlaması ve buna karşı Türkiye ana muhalefeti liderinin anlayamaması traji-komik bir ayıp değil midir? 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.