Kılıçdaroğlu çark rekoru kırdı

Kılıçdaroğlu çark rekoru kırdı

Hemen her sözünden cayması ya da geri adım atması yüzünden adı ‘Çarkçı Kemal’e çıkan Kılıçdaroğlu, yakın dönemde verdiği bir çok sözden geri döndü...

 

Daha önce defalarca “Villada oturmayacağım” açıklamaları yapmasına rağmen dün 2 ayrı havuzlu villası ortaya çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geri adım atmakta ya da konuştuğunun aksini yapmakta sınır tanımıyor.


Gazetelere yaptığı açıklamalarda, “Villalarda, havuzlu villalarda oturmayacağım” diyen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Çamlıca’da oturduğu evi diline dolayan Kılıçdaroğlu’nun Seferihisar ve Balıkesir’in Pelitköy sahilinde villalarının ortaya çıkması daha önce çuvalladığı olayları gündeme getirdi. CHP’nin Dandi lakaplı Genel Başkanı, daha önce de başörtüsü açıklamalarının yanısıra Dersim isyanı konusunda, genel af konusunda, CHP Genel Başkanlığı’na adaylık ve Başbakan Erdoğan ile görüşme konularında geri adım atmıştı. Kılıçdaroğlu’nun ya geri adım attığı ya da söylediklerinin aksi yaptığı olaylar şöyle:

GENEL AF SÖYLEMİNDEN DE ÇARK ETTİ
7 Mart’ta partisinin Batman il kongresinde Grup Başkanvekili sıfatıyla konuşan Kemal Kılıçdaroğlu “Toplumsal barışın bir parçası olacaksa biz genel affa ‘evet’ deriz” dedi. Ancak Kılıçdaroğlu bu açıklamadan yalnızca iki gün sonra 9 Mart’ta kendini yalanlayarak “Genel af olsun diye bir laf etmedim. Genel af söylemi yanlış. Ben hiçbir yerde genel af söylemini kullanmadım” dedi.

EN BÜYÜK ÇELİŞKİYİ DERSİM KONUSUNDA YAŞADI
Kılıçdaroğlu, en büyük çelişkiyi ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in günlerce konuşulan “Tarihimiz boyunca çok şehit verdik. Çanakkale Savaşı’nda 200 bin şehidimiz vardı, hepsinin anası ağladı. Kimse çıkıp ‘bu savaşı bitirelim’ demedi. Kurtuluş Savaşı’nda, Şeyh Sait isyanında, Dersim isyanında, Kıbrıs’ta analar ağlamadı mı? Kimse ‘analar ağlamasın, mücadeleyi durduralım’ dedi mi?” şeklindeki açıklamalardan sonra yaşadı. Bu açıklamaların ardından Öymen’e istifa davetinde bulunan Kılıçdaroğlu, dönemin CHP lideri Baykal’ın Öymen’e sahip çıkmasıyla birlikte ağız değiştirdi. Tunceli’de, “Onur Öymen gereğini yapmak zorundadır” diyerek istifa çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, daha sonra ise, Öymen’in istifasına ilişkin cümle kurmayıp kendisinin de partiden istifa etmeyi düşünmediğini kaydetmişti.

4 DEFA ADAY DEĞİLİM DEDİ, ŞİMDİ GENEL BAŞKAN
Baykal’ın istifasının ardından CHP Grup Başkanvekili olduğu dönemde kendisine yöneltilen “CHP’ye Genel Başkan adaylığında bulunacak mısınız?” sorularına tam 4 kez ‘aday değilim, olmayacağım’ şeklinde cevap vermişti. Baykal’ın istifası ardından, 10,11,12 ve 16 Mayıs günlerinde aday olmayacağını açıklayan Kılıçdaroğlu, 17 Mayıs günü birden adaylığını açıklayarak herkesi şaşkına çevirdi.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞÜRÜM DEDİ, BİR GÜNDE CAYDI!
CHP liderinin bir başka yan çizdiği konu da terörün artış gösterdiği bir zaman diliminde Başbakan Erdoğan ile görüşme konusunda kendini gösterdi. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in “Mutlaka, siyasi partilerimizin değerli genel başkanlarının bir araya gelerek teröre karşı birlikte mücadele edildiği izlenimi vermelerinde büyük yarar olduğunu düşünüyorum” şeklindeki sözlerinin ardından “Ortamı gerecek bir politika hiç izlemedim. Tam aksine sükûneti her zaman tavsiye ettim. Terör olayına karşı çıktım. Bu konuda ulusal bir politika izlenmesi gerektiği ihtiyacını belirttim. Ama Başbakan böyle bir görüşmeyi arzu ederse bizim açımızdan sorun yok” dedi. 26 Haziran’da bu açıklamayı yapan Kılıçdaroğlu daha sonra sözlerinden dönerek Başbakan’ı “CHP Genel Merkezi’ne bekleriz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

AKİT LOGOSU BENİM DEDİ, İSPAT EDEMEDİ
CHP’li Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde de ekonomik linç sonucu kapanan Akit gazetesinin logosu ile gündeme gelmişti. Kılıçdaroğlu’nun verdiği bir röportajda kendisine ait olduğunu iddia ettiği Akit gazetesinin logosunun yayın hakkının İhvan Yayıncılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne ait olduğu ortaya çıkmıştı. Türk Patent Enstitüsü’ne göre kendi adına hiçbir şirket kaydı bulunmayan Kılıçdaroğlu, olayı anlatan haberimizin ardından suskunluğa bürünmüştü.

KIZLAR ÜNİVERSİTEYE TÜRBANLA GİDECEK DEDİ, ÇARK ETTİ
Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz 1 Temmuz günü Radikal gazetesine verdiği röportajda, başörtüsü sorununu çözeceğini, “Kızlar üniversiteye türbanla gidecek” ifadesi ile açıkladı. Sözkonusu haberin Radikal’in manşetinden yayınlanması ardından bu sözünden çark eden Kılıçdaroğlu, sözlerinin yanlış anlaşıldığını, açıklamalarından başörtüsü sorunun kendisi tarafından çözüleceği yönünde bir anlam çıkmadığını iddia ederek komik duruma düştü.

 

Kaynak: Vakit

Etiketler :