Kılıçdaroğlu din adamlarına seslendi

Kılıçdaroğlu din adamlarına seslendi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, din adamlarına dert yandı: Bizi dinsiz göstermeye çalışanlar var..

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün Ataşehir Marina’da İstanbul’un Anadolu yakasında görev yapan din adamları, cami yaptırma ve yaşatma derneği temsilcileri ve müftülük çalışanlarıyla kahvaltıda buluştu.

Hürriyet'ten Rifat Başaran'ın haberine göre, basına kapalı olarak yapılan ve yaklaşık 300 kişinin katıldığı kahvaltıda Kılıçdaroğlu, din adamlarına hitap ederek şunları söyledi:

BİZİ ELEŞTİRMEKTEN ÇEKİNMEYİN

"Beni tanımıyorsunuz. Beni ekranlarda kimi zaman bağırırken, kızarken, kimi zaman da kısık sesle konuşurken izliyorsunuz. Birbirimizi tanımamız lazım. Bizi bizden dinleyin, başkasından dinlemeyin. Bu toplantıyı da bunun için yaptık. Bizim yanlışlarımız, hatalarımız da olabilir. Bizzat kendimin de hataları, yanlışları olabilir. Bizi eleştirmekten çekinmeyin. İnançları siyasete malzeme etmek çok doğru değil.

BİZİ DİNSİZ PARTİ OLARAK GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORLAR

Bizi bazı çevreler ‘dinsiz parti’ olarak göstermeye çalışıyorlar. Bu haksız ithamlara inanmayın. Kurumların dini olmaz. Merkez Bankası’nın dini var mı? Maliye Bakanlığı’nın dini var mı? Bu tür haksız ithamlara inanmayın. O nedenle söylüyoruz; inanç üzerinden siyaset olmaz, kimlik üzerinden siyaset olmaz, yaşam tarzı üzerinden siyaset olmaz"

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.